Jakob Riis @ Vardagsrummet

22 sep 2017 20:00 - 22:00

Vardagsrummet i Östra Hoby, Hoby 354, 276 36 Borrby

SPATIAL ELEKTRONMUSIK PÅ ÖSTERLEN
24 högtalare nära, långt ifrån, över, under och runtom publiken blir till ett instrument spelat av rad fantastiska ljudkonstnärer och musiker från när och fjärran.

Jakob Riis @ Vardagsrummet
Den danska kompositören och musikern Jakob Riis inleder konsertserien Spatial elektronmusik på Österlen. Med Vardagsrummet som ett musikinstrument framför Jakob några av sina senaste verk vilka han komponerat för diffusion. I elektronmusik sammanhang innebär diffusion att en person manuellt distribuerar ljudet till de olika högtalarna högtalarna i konsertsalen för att på så sätt använda rummets alla dimensioner som en musikalisk parameter. Det blir uruppförande för ett rykande färskt stycke som baserar sig på omvänd fourier transform. Dessutom framför Jakob ”Into The White”, ”Corrosional Regions” och ”Revisited by Proxy” där ljud från elektronik, trombon, rundgång och cymbaler utforskas från olika håll.

Jakob Riis. Komponist, trombonist och elektronisk musiker född 1964 i Vejle. Han studerade trombon 1986-1990 och bigband komposition 1997-99 på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i Köpenhamn. Runt millennieskiftet blev elektronik och dator hans främsta instrument i stället för trombonen. Idag arbetar han primärt med experimentell elektroakustisk musik.

LYSSNA
http://sonicescape.net/listen/

FREDAG 22 SEPTEMBER 2017
Entré 100 kr, förköp via Billetto
Dörrarna öppnas kl 19.30, konsert kl 20.00


VARDAGSRUMMET SCHHH...
Vi är två kompositörer och ljudkonstnärer, Ann Rosén & Sten-Olof Hellström, som har flyttat till Östra Hoby. Nu öppnar vi en ny scen för experimentell ljudkonst och konstmusik. Det finns visserligen bara plats för lite mer än 30 personer men i gengäld har vi 24 kanaler och högtalare placerade nära, långt ifrån, över, under och runtom publiken. Ljudkonstnärer och musiker från när och fjärran bjuder på rumslig musikupplevelse långt bortom de musikaliska allfarvägarna.

Välkomna till Vardagsrummet!
Med stöd av Region Skåne, Simrishamns kommun, Musik i Syd

http://vardagsrummet.schhh.se/


Jakob Riis @ Vardagsrummet Ej tillgänglig