Jag kan - praktiska och kreativa redskap för lösningsfokuserat föräldraskap.

14 sep 2017 18:30 - 21:00

Qvinnokällans lokal , Södra stapeltorgsgatan 13, 80253 Gävle


Jag Kan - praktiska och kreativa redskap för lösningsfokuserat föräldraskap.


Innehåll i Jag Kan:

Tyngdpunkten i höstens kurs är den lösningsfokuserade metoden "Jag kan" som utformats av Ben Furman:

Jag Kan baseras på idén att barns problem kan ses som brister på färdigheter. Även om barnet inte har något problem, finns det alltid färdigheter som man behöver lära sig eller bli bättre på. Som förälder får du lära dig hur du kan göra för att stödja och uppmuntra ditt barn att lära sig saker med hjälp av Jag Kan. Dessutom går vi igenom hur du får ditt barn att lyda dig, hur du säger nej, hur du får ditt barn att göra sker som han/hon inte vill göra samt hur du lär ditt barn att ta ansvar över sina handlingar.Läs mer om jag kan här.

Deltagarna i Jag Kan kursen kommer att få varsin Jag Kan föräldraguide. (40 sidigt häfte) samt ytterligare material.

Vi kommer även att gå igenom mer kring anknytning, om hur vi pratar med barn, konflikthantering, stärka barns självkänsla m.m

Antal tillfällen: 7 st 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 och 2/11

När: Torsdagar 18:30 - 21.00

Var: Qvinnokällans lokal på Södra Stapeltorgsgatan 13, Gävle

Kostnad: 1000 kr inkl moms och kursmaterial.

Målgrupp: För föräldrar och de som arbetar med barn från treårsåldern och uppåt.

Antal deltagare: 10 st. Anmälan är bindande den 14/9.

(Deltagare tar själv ansvar för att avanmälan, om det inte sker får deltagare betala halva anmälningsavgiften 500 kr. Kontakta Eva-Lena eftersom det görs undantag till detta vid sjukdom eller liknande hinder.)

Ledare: Eva-Lena Edholm; utbildad handledare för föräldrar, förskollärare, magister i barn- och ungdomsvetenskap. Mer info finns här: www.evalenaedholm.se

  • Seminarie- och Familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab.
  • Distansutbildning: ”Intensive 1: Making senes of kids”, ”Intensive 2: Challening childhood problems” med Dr Gordon Neufeld, Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingsvetenskapligt perspektiv.
  • Magisterexamen i Barn- och Ungdomsvetenskap.
  • Grupphandledare på Systemteoretisk och Salutogen grund.
  • Ambassadör för ”Jag Kan-metoden” en lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar utformad av Ben Furman.
  • Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.
  • Förskollärare.

Respons från deltagare på föräldrakursen våren 2017:

”Du kan förklara på ett enkelt och informativt sätt. Intressant att lyssna på dina egna erfarenheter. Jag har aldrig gått någon liknande kurs och tycker att denna varit väldigt bra, personligen så gillar jag mindre grupper. Blir det en fortsättningskurs hade jag gärna gått den. Jag tar med mig frustrationsrondellen och anknytning. Att överbrygga separationen, speciellt för pappan som jobbar borta.”
Malin Karlsson

”Du kan visa på ett enkelt sätt hur tokigt det kan bli i vardagen och att det finns massor att göra för att förändra! Jag kommer att använda mig av så mycket som möjligt. Jag kommer gärna tillbaka på fler föräldragrupper framöver.”
Annika Björn

”Jag tycker att kursen har varit bra och innehållsrik. Bra verktyg för att fostra barn och att få en rikare relation. Dina styrkor: Enkel, lättsam, öppen, härlig personlighet. Jag tar med mig många saker och känner mig berikad av de verktyg som jag har fått med mig från kursen. Tusen Tack Eva-Lena för en lärorik kurs. Fick med mig många positiva tankar & verktyg. Hoppas du tar Sverige med storm & får sätta din kunskap & verktyg i mångas huven. Kram & fortsätt lära ut, du är grym.”
Veronica Persson

”Jag är jätteglad att jag fått gå kursen. Känns som vi har tur som har dig här i stan. Styrkor: öppen, okonstlad, kunnig! Bra med konkreta exempel. Bra med rondellövningen. Pedagogiskt. Bra att det fanns tid att diskutera mycket. Jag tar med mig mycket! Frustrationsrondellen, anknytningsteorin m.m Jag kommer gärna på en fortsättning, både för att repetera och för att lära mig mera.”
Maria von Hofsten

”En jättebra kurs. Mycket lärorikt. många aha upplevelser. Keep up the good work. Om det blir en fortsättning så vill jag gå. Jag tar med mig att inte prata ner barnet utan prata med. Ta reda på hur de känner, mår osv.”
Thomas Gustavsson

Jag Kan

Stängd