skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

J! Talks: Judith Schalansky

Eventet är avslutat

J! Talks: Judith Schalansky

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

18 mar 2024 19:00 - 21:00

Beskrivning

J! Talks

Judith Schalansky- Kanariefågelns tystnad

Moderator: Amelie Björck

Måndag 18 mars kl. 19:00 Konstakademien

Klimatförändringarna fortgår och tiden är ur led. I sin senaste publikation, essän “Kanariefågelns tystnad” – nyligen utgiven på svenska av Pequod Press – reflekterar Judith Schalansky över vad skrivandet kan göra under dessa förutsättningar.I hela sitt författarskap har Schalansky utforskat sambanden mellan historia och framtid, mellan minne och glömska samt samspelet mellan vetenskap och fantasi. Hon fick stor uppmärksamhet för sin vackert drömska Atlas över avlägsna öar (2009). Därefter publicerade hon den provocerande "bildningsromanen" Giraffens hals (2012) och den spännande hybriden mellan forskning och fiktion: Förteckning över några förluster (2018).

Kanariefågel-essän knyter på många sätt an till tematiken i hennes tidigare verk. Men den här gången är frågan om dramaturgi i människans tidsålder mer akut. Vilka former av berättande är relevanta när "kanariefågeln i kolgruvan" signalerar att tiden håller på att rinna ut? Vilken roll kan fiktionen spela? Och vetenskap? Och historia? Och författaren?

Judith Schalansky är författare, född i Greifswald 1980. Hennes böcker har översatts till mer än 20 språk och har fått ett flertal utmärkelser. Hon är dessutom redaktör för den hyllade bokserien Naturkunden från tyska förlaget Matthes & Seitz.

Amelie Björck är lektor i litteraturvetenskap vid Södertörns högskola, samt kritiker i Aftonbladet. Hennes forskning och skrivande har de senaste åren framför allt ägnats åt litterära djurstudier och ekokritik. Hennes senaste bok är Zooësis. Om kulturella gestaltningar av lantbruksdjurens tid och liv (Glänta Produktion, 2018).

I samarbete med Goethe-institutLokal

Konstakademien, Fredsgatan 12/hiss från Jakobsgatan 27c, 11152 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer