skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

J! Talks: Jonathan Freedland, Det första vittnet

Eventet är avslutat

J! Talks: Jonathan Freedland, Det första vittnet

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

24 okt 2023 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

J! Talks
Jonathan Freedland - Det första vittnet

i samtal med Björn Wiman

Tisdag 24 oktober kl. 19:00, Konstakademien


”Gripande” – Guardian
”En omedelbar klassiker” – Antony Beevor
”Imponerande” – Simon Sebag Montefiore
Mörket är omätbart i lysande bok om mannen som flydde från Auschwitz” – Dagens Nyheter
”En lysande och hjärtskärande bok med universella och aktuella lärdomar om styrkan i information – och desinformation. – Yuval Noah Harari

I april 1944 planerar tonåringen Rudolf Vrba en
vågad och aldrig tidigare skådad flykt från Auschwitz. Efter att ha gömt sig i en hög med timmerplank i tre dagar medan 3 000 SS-män och deras hundar sökte efter honom skulle Vrba och hans medflykting Fred Wetzler så småningom korsa det nazistiska och ockuperade Polen till fots, som medellösa flyktningar.
Vrba skulle från minnet producera en hisnande rapport som avslöjade Auschwitz verkliga natur och omfattning – en rapport som skulle hitta vägen till Roosevelt, Churchill och påven och så småningom rädda över 200 000 judiska liv. Men Vrba slutade aldrig tro på att det kunde ha varit så många fler.
Det första vittnet är den extraordinära historien om
en man som skulle komma att försöka fly igen och igen: först från Auschwitz, sedan från sitt förflutna, till och med från sitt eget namn.

Jonathan Freedland, född 1967, är brittisk journalist och författare med sin akademiska bakgrund inom statsvetenskap, filosofi och nationalekonomi.
Freedland är till vardags kolumnist i Guardian.
Tidigare böcker av Freedland är Bring Home The Revolution; the Case for a british republic (1998), som även blev TV-serie på BBC och Jacob’s Gift (2005).
Mest känd är nog Freedland dock under sin pseudonym Sam Bourne, med romaner som De Rättfärdiga och Det sista testamentet.

I samarebete med Volante

Lokal

Konstakademien, Fredsgatan 12/hiss från Jakobsgatan 27c, 11152 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer