skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

J! Talks: Boris Chersonskij - Stötvågen

Event inställt

J! Talks: Boris Chersonskij - Stötvågen

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

26 mar 2024 19:00 - 21:00

Beskrivning


J! Talks Boris Chersonskij - Stötvågen

Moderator : Dmitri Plax

Reading: Stina Ekblad

Music: Iveta Irka, piano Anna Nuzha, cello

Tisdag, 26 mars kl. 19:00Konstakademien

Boris Chersonskij började skriva poesi på 80-talet. Det mesta av hans dikter under denna period publicerades utomlands och cirkulerade i sovjetiska undergroundkretsar som samizdat . Under den postsovjetiska eran blev Chersonskij en av de mest betydelsefulla ryskspråkiga ukrainska diktarna.

Teman som det judiska arvet och Ukrainas kamp för frihet och självständighet återfinns i hans poesi, så också i det urval som presenteras inom dessa pärmar. Efter Rysslands invasion av östra Ukraina och annektering av Krim 2014 i en ålder av 64 år började Boris Chersonskij skriva pa ukrainska. Urvalet i Stötvågen är gjort i samråd med poeten av översättaren Dmitri Plax, som också skrivit ett ett introducerande förord.

Boris Chersonskij föddes 1950 i staden Tjernivtsi i västra Ukraina men har levt större delen av sitt liv i Odessa, där han varit yrkesverksam som psykiatriker. Chersonskij har tilldelats ett stort antal priser och utmärkelser och hans poesi har givits ut i bland annat i USA, Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna och Österrike.

Med Stötvågen presenteras nu för första gången Boris Chersonskijs poesi på svenska.

Lokal

Konstakademien, Fredsgatan 12/hiss från Jakobsgatan 27c, 11152 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer