J! Meet the Writer: Etgar Keret & Jonas Hassen Khemiri 'De sju goda åren'

29 maj 2018 19:00 - 21:00

Konstakademien, Fredsgatan 12, StockholmEtgar Keret, född 1967 i Tel Aviv, är en av Israels mest lästa författare och har översatts till fyrtio språk.

Boken De sju goda åren är hans första memoar och utspelar sig under de sju år som går mellan författarens sons födelse och hans fars död. Även om det är sju goda år, ryms här ett stort mörker. Sonen Lev föds under en terroristattack, Etgars far, som överlevde Förintelsen, drabbas av cancer, och det konstanta krigshotet påverkar deras dagliga liv i Israel. Boken kon nyligen ut på svenska på Brombergs Bokförlag i översättning av Kristian Wikström. Etgar Keret är en internationellt hyllad författare med en unik blick på tillvarons absurditeter. Vid sidan av sitt författarskap är han också verksam som filmregissör och filmmanusförfattare.

Jonas Hassen Khemiri, född 1978 i Stockholm, är en av Sveriges mest hyllade och lästa yngre författare. Romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till fler än tjugofem språk. Debutpjäsen Invasion! sattes upp i USA och tilldelades en Obie Award för bästa manus. Khemiri har även tilldelats Borås Tidnings Debutantpris, Sveriges Radios Romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris, Aniarapriset samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa. Allt jag inte minns fick Augustpriset som årets skönlitterära bok 2015.

I samarbete med Brombergs Bokförlag, Konstakademien & Dagen Nyheter. Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad & Stockholms Läns Landsting.

Samtalet hålls på engelska.

DN erbjudande (vid uppvisning av DN kort)

Stängd


Judisk Kultur i Sverige's medlemmar (vid uppvisning av medlemskort)

Stängd


ord.

Stängd


Ungdom under 26

Stängd