Italo Bitches Releasefest

10 maj 2019 19:00 - 23:59

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Oceanen presenterar: Italo Bitches Releasefest

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 10 Maj
Tid: 19.00 - 01.00
Åldersgräns: 20 år


Ett märkligt neonskimmer sprider sig över himlen i norr och på avstånd hörs ett ensamt arpeggio. Nu-Italo-skeppet har landat på jorden och ut skrider Italo Bitches till deras signaturlåt 'Pussy Like That' som aldrig tidigare nått jordlingarnas öron. Bakom sig lämnade de planeten ’Bi_ttt_ch' (översättning: moder jord) som styrs av drottningar och gudinnor, där den enda jordliga radiokanalen som går att få in är en discokanal från 80-talets Italien. En dag får Italo Bitches en inbjudan från Mother Earth Robot som vill att de ska komma till Planeten Jorden och ge människorna där nya perspektiv, så med musiken från Planet Bi_ttt_ch som vapen/verktyg ger de sig av.

Italo Bithces består av duon Anna Törnqvist och Mira Aasma. Projektet tog fart när de anammade sin kärlek till italodiscon och 80talets estetik och sound - direkt efter att första låten hade fått flöda genom duon insåg de att allt var meant to be. Italodiscon lät i deras öron som utomjordingars tolkning av jordlig discomusik, och under nätterna i studion då kreativiteten fick flöda fritt öppnade de slutligen portalen till historian om Planet Bi_ttt_ch. 

Italo Bitches har tagits emot med öppna armar redan från början; trots endast inofficiella låtsläpp har de dykt upp i TV, blivit uppmärksammade av såväl musikproducenter som journalister och fått spela på några av landets bästa scener.

I vår kommer Italo Bitches debutalbum Bitch Life. Detta firas med en releasefest utan dess like på Oceanen den 10 maj.Biljett Ej tillgänglig