Italiensk husmanskost med Fratelli Gridelli
I den här kursen delar vi med av oss farmors och gammelfarmors recept på den mest traditionella maten från vårt område, Emilia- Romagna. Vi lagar husmanskost med de bästa av råvaror.
Vi skall tillverka pasta för hand, kavla ut den och skära den till perfekta tagliatelle. Vi skall jobba oss fram till den perfekta pastadegen, tärna grönsakerna till ragun för hand och njuta av tiden det tar att laga mat från grunden. Vi skall under dessa timmar anamma vårt favorit begrepp slow- food. En rörelse som växte sig stark i Italien medan Sverige och resten av västvärlden jublade över fast food industrin. Vi delar med oss av kunskaperna kring maten och våra tankar kring vikten av långsam matlagning och hur viktig middagen är i våra hem.
Tid: 17.30-20.30
Ingår: Bergamotto- spritz, gott kallskuret och inläggningar. Tagliatelle med ragu. Tiramisu. Vin.
Kursledare: Tommie och Liza Gridelli
Pris: 1450Kr
När kursen avslutats får deltagarna ta med sig pastadegen hem. Alla får även med sig våra egna recept på pastadeg, farmors ragù och gammelfarmors tiramisù. Under kursen finns det även möjlighet att köpa produkterna ur Gridellis sortiment till förmånliga priser.
www.garveriet.se
Italiensk husmanskost med Fratelli Gridelli
Andra event från arrangören
Andra events i samma kategori
Rekommenderade events
Vill du gå på fler events?
Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.