Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Israel och demokratin

Event inställt

Israel och demokratin

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

15 okt 2023 13:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Är demokratin i Israel hotad?

Den 15 oktober öppnar ABF Stockholm portarna för en större seminarium som lyfter frågan om de konstitutionella förändringar som diskuteras i Israel och proteströrelserna dessa har resulterat i.

Programmet är i tre delar.

13:00 - 14:00
Seminariet inleds med en rapport av Cecilia Uddén, där vi får följa hennes arbete som mångårig utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i Mellanöstern. Cecilia är högaktuell med dokumentärserien "30 år i Mellanöstern", som skildrar de politiska sprickorna i Israel. Cecilia Uddén skildrar också tillvaron i Gaza. Från glädjen 1993 då Osloavtalet slöts och palestinier firade, till en tillvaro som blivit mer inskränkt och isolerad under Hamasstyre och blockad. Uddén berättar även om Jerusalem, en av världens mest omstridda platser och staden alla vill äga - där Al Aqsa-moskén ligger på själva tempelplatsen där det judiska templet en gång stod.

Under programmets första del sänds också intervjuer med ledande sakkunniga som befinner sig i Israel och bidrar med egna perspektiv på de kontroversiella domstolsreformerna och den stora proteströrelse som vuxit fram det senaste året. Samtalen på länk leds av Calle Nathanson, studieombudsman ABF Stockholm.

14:30 - 15:15
Ett samtal som leds av Sharon Jåma och kretsar kring och fördjupar de israeliska frågorna som diskuterats tidigare under dagen och fångar den historiska bakgrunden, nuläget och framtidsaspekter. Medverkar gör Sarit Micaeli (B'Tselem) och Cecilia Uddén.

15:15 - 16:00
Panelsamtal som leds av Sharon Jåma och lyfter frågan om demokratiutvecklingen globalt. Medverkar gör bl.a. Cecilia Uddén. Fler medverkande tillkommer!

Medverkande
Cecilia Uddén, Sveriges radios utrikeskorrespondent och en av Sveriges mest prisbelönta journalister. Cecilia har rapporterat från Israel och Mellanöstern i snart tre decennier. Cecilia är högaktuell med dokumentärserien "30 år i Mellanöstern".

Sarit Micaeli, opinionsbildare för B'Tselem, israeliskt informationscentrum för mänskliga rättigheter.

Mika Almog, Israelisk journalist, författare och aktivist. Medverkar på länk från Tel-Aviv.

Barak Medina, professor i mänskliga rättigheter på juridiska fakulteten vid Hebrew University. Medverkar på länk från Jerusalem.

Moderator
Sharon Jåma, journalist och producent med lång erfarenhet som reporter, redaktör och programledare från SVT och främst SVTs tyngsta politiska program Agenda.

Tid och plats:

Söndag 15 oktober kl. 13.00-16:00
Z-salen, plan 1.

Medproducent för seminariet är Yvonne Rock, senior rådgivare.

Cecilia Uddéns dokumentärserie "30 år i Mellanöstern" lyssnar du på här:

"Sprickan i Israel"

"Skräddaren i Gaza"

"Jerusalem, staden alla vill äga"

Mer information och mer detaljerat program uppdateras löpande.

Evenemangsfoto: Yoav Aziz via Unsplash

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer