skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Internationell Utblick: USA - Valspecial

Eventet är avslutat

Internationell Utblick: USA - Valspecial

Från 70,00 SEK

Beskrivning

I november går USA till val. Det gäller presidentval, val till kongressen, delstatsparlament, guvernörer och åtskilliga lokala val. Det största intresset tilldrar sig presidentvalet.

Det verkar bli just precis som väljarna inte önskade – en returmatch mellan Joe Biden och Donald Trump. Ett ödesval mellan två olika visioner för USA och mellan en 81-åring och en 77-åring.

Kan den sittande demokratiska presidenten knappa in på den republikanska expresidenten Trumps försprång i opinionsundersökningarna? Och kan Biden få erkännande för de största framgångarna, främst inom ekonomin och med den lägsta arbetslöshet som en president haft på årtionden? Eller kommer Trumpnostalgin som brett ut sig att övertrumfa minnena av kaoset, coronaviruset och valförlusten 2020.

Till Bidens svagheter hör den amerikanska debatten om den illegala invandringen, inflationen och hans höga ålder. Svagheterna för Trump är rättsprocesserna och att han inte når utanför sina trogna väljare.

Om detta kommer seminariet att handla och om vad som kan väntas amerikanarna och övriga världen.

Medverkande:
Karin Henriksson, Washingtonbaserad frilansjournalist, författare och tidigare Svenska Dagbladets USA-korrespondent.
Ginna Lindberg, utrikeschef för Dagens Eko och tidigare Sveriges radios USA-korrespondent.
Leif Pagrotsky, tidigare svensk generalkonsul i New York och statsråd.

Samtalsledare: Håkan Bengtsson, VD för Arenagruppen.

Tid och plats:
Måndag maj, kl. 18:00
Katasalen i ABF-huset, plan 1

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF-Huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer