Hoppa till huvudinnehåll

Internationell Utblick: USA - Valspecial 2

Internationell Utblick: USA - Valspecial 2

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

30 sep 2024 18:00 - 20:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

I maj ordnade vi USA - Valspecial 1 som blev mycket uppskattat och som dessutom sänts av SVT Forum tre gånger!

Nu går vi vidare med seminariet Internationell Utblick: USA - Valspecial 2, närmare amerikanska presidentvalet 5 november efter att demokraterna hållit sitt partikonvent i juli och republikanerna i augusti. Har konventen bekräftat Joe Bidens och Donald Trumps kandidaturer som sina partiers representater i presidentvalet, och hur utvecklas i så fall rivalkampen mellan dem?

Bägge kandidaterna är åldersstigna, vilket främst Biden kritiserats för. Hur ligger sakfrågorna till? USAs ekonomi har gått bra med hög sysselsättning, vilket Biden haft svårt att krediteras för. Likaså är sittande presidentens klimatpaket omfattande, och han kan förvänta sig många kvinnoröster för sitt stöd för fri abort. Nackdelar för honom är hans Israelpolitik, och stödet till krigsdrabbade Ukraina har delat amerikanska opinionen. Den omfattande illegala invandringen till USA är också en belastning för Biden.

Trump drabbas av de många domar han ådömts i, men har kvar ett starkt stöd från sina kärnväljare. Han kräver stopp för den illegala invandringen och vill bygga ut skyddsmuren mot Mexiko.

Samtidigt med presidentvalet hålls många andra val - till kongressen, delstatsparlament, av guvernörer och lokala val.

Medverkande:
Karin Henriksson, Washingtonbaserad frilansjournalist, tidigare Svenska Dagbladets USA-korrespondent och författare av USA-böcker
Leif Pagrotsky, tidigare Sveriges generalkonsul i New York och statsråd
Erik Åsard, tidigare föreståndare för institutionen för Nordamerikastudier, Uppsala universitet, författare och debattör

Samtalsledare:
Håkan Bengtsson, VD, Arenagruppen

Tid och plats:
Måndag 30 september kl 18.00
ABF-huset, Katasalen, Sveavägen 41

Entré:
90 kr ordinarie, 70 kr för studerande och pensionärer
Biljetter finns att köpa här!

Arrangeras av ABF Stockholm och Arena Idé

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, ABF huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer