Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Internationell Utblick: Natomedlemskapet - behövs restriktioner?

Eventet är avslutat

Internationell Utblick: Natomedlemskapet - behövs restriktioner?

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

5 feb 2024 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Finland har antagits som ny medlem i Nato. Sverige har lämnat in en ansökan om medlemskap som inte ratificerats av Turkiet och Ungern. Sju av åtta riksdagspartier har ställt sig bakom den svenska medlemsansökan. Kritik kvarstår inom civilsamhället och fredsrörelsen. Nyligen har svenska regeringen skrivit under ett militärt samarbetsavtal med USA utan förbehåll. Bland annat ska USA få fritt tillträde och operera från 17 svenska regementen. Inga restriktioner har gjorts för olika slags militära operationer eller eventuella amerikanska kärnvapen på svenskt territorium. Ingen skrivning har gjorts om utländsk militär ska kunna använda svenskt territorium mot ett tredje land. Risk finns att Sverige kan bli måltavla för militära angrepp, vilket statsminister Tage Erlander varnade för i sitt tal för riksdagen 1968 inför Sveriges anslutning till Ickespridningsavtalet, NPT.

Dessa och andra frågor kommer att diskuteras och analyseras under seminariet.

Medverkande:
Lars Ingelstam, professor emeritus, Pugwash;
Josefin Lind, generalsekreterare i Svenska Läkare mot kärnvapen;
Erkki Tuomioja, tidigare Finlands utrikesminister.

Samtalsledare: Peter Weiderud, tidigare ordförande för Broderskapsrörelsen/Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Tid och plats:
Måndag 5 februari, kl. 18:00-19:30
Palmesalen i ABF-huset, plan 1

Arrangeras av: ABF Stockholm

Evenemangsfoto: Raphael Andres via Unsplash

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer