skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Internationell Utblick: Iran mellan 3 revolutioner

Eventet är avslutat

Internationell Utblick: Iran mellan 3 revolutioner

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

11 apr 2024 18:00 - 19:30

Beskrivning

Mohammad Fazlhashemi är aktuell med boken Iran mellan tre revolutioner: Förebilder och motbilder (Historiska media). Ett viktigt bidrag för att skingra vanliga stereotypa uppfattningar om Iran.

På 1800-talet nåddes Iran av nya impulser från Europa, och sekulära intellektuella i landet ville ha medborgerlig frihet. Shaherna struntade i detta önskemål, men var intresserade av hur en modern statsförvaltning kunde effektivisera krigsmakten och hur man kunde trycka tillbaka religionen. Efter den första revolutionen, konstitutionella revolutionen 1906, infördes ett parlament. Vid den andra revolutionen 1979 störtades shah Mohammad Reza Pahlavi, vilket banade väg för dagens islamiska republik.

Den tredje revolutionen återstår att genomföra i framtiden, då det iranska folket sannolikt kommer försöka göra sig kvitt den islamiska republiken. Fazlhashemi uppskattar att regimen idag inte har stöd av mer än 20 procent av befolkningen. Sekulariseringen är starkare än man kan tro.

Under seminariet diskuterar Fazlhashemi bokens innehåll med Rouzbeh Parsi och Linda El-Naggar.

Talare:
Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi, Uppsala universitet
Rouzbeh Parsi, Utrikespolitiska institutet, chef för Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet.

Samtalsledare:
Linda El-Naggar, operativ chef för Consilio International, associerad med Utrikespolitiska institutet.

Tid och plats:
11 april kl. 18, ABF-Huset, Palmesalen.

Foto Mohammad Fazlhashemi: Mikael Wallerstedt
Foto Rouzbeh Parsi & Linda El-Naggar: Utrikespolitiska institutet

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer