Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

INTERNATIONELL DANSFÖRESTÄLLNING & KLÄDBYTE på SAGATEATERN

Eventet är avslutat

INTERNATIONELL DANSFÖRESTÄLLNING & KLÄDBYTE på SAGATEATERN

Från Gratis

Plats

Datum

5 aug 2023 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

INTERNATIONELL DANSFÖRESTÄLLNING & KLÄDBYTE ​​

​​Till SAGATEATERN i Hedemora kommer Daniella Eriksson, Aya Toraiwa (Japan), Giorgi Koberidze (Georgien), och Erik Eriksson med TA TILL DANS - en föreställning i två akter som återvinner och ger liv till danssteg, musik, minnen och kostym insamlade från ett hundratal människor i Dalarna. 

KLÄDBYTE

​​

TA TILL VARA PÅ CHANSEN ATT GE NYTT LIV TILL GAMLA KLÄDER.
Ta gärna med 1-3 plagg eller accessoarer till Sagateatern för att ta med dig något annat hem!


FÖRESTÄLLNING

TA TILL DANS
Under skapandet av detta tvådelade verk har artisterna frågat sig vad olika människor i Dalarna föreställer sig när de hör ordet dans. ”Dyker rörelser upp likt dem i bakgrunden på Melodifestivalen, gammeldans, vals, glittriga kostymer, något konstigt, konstnärligt, underhållande eller helt annat?”

Genom annonser på olika köp och sälj sidor samt visiter på secondhand affär och loppis, kom dansarna i kontakt med över 100 människor i Dalarna som låtit dem samla in och återvinna personliga danssteg, rytmer, kostymer, låtar, minnen och känslor till denna föreställning. TA TILL DANS är ett försök att på ett personligt sätt relatera till vad dans är och kan vara idag. Det är en dans med - men inte om - musik, kropp, känslor och allt det människorna vi mött ansett vara viktigt.

Datum: 5 augusti 2023
Kl: 19.00
Speltid: 60 minuter
Plats: Sagateatern, Hedemora

Kvällen avslutas med fika och eftersnack för den som vill hänga kvar och ytterligare insupa denna fantastiska lokal!

TRAILER TA TILL DANS: AKT 1

DANSWORKSHOP

Möt dansaren och koreografen Daniella Eriksson i rörelse. STEGEN bjuder in till GRATIS dansworkshop öppen för vuxna och barn från 12 år. Detta blir en härlig timma av rytmer som får varje kroppsdel att bli mjuk och svettpärlorna i pannan till att glimra.

Ingen tidigare erfarenhet krävs!
Ingen föranmälan!
Medtag vattenflaska och skor.

Datum: 2 augusti 2023
Tid: 19.30-20.30
Plats: Sagateatern, Hedemora


STEGEN

I ett initiativ för att främja nytänkande kring vart och hur internationell danskonst kan delas med en bred publik i hela Dalarna, bjuder föreningen STEGEN under vår och sommar 2023 in dalapubliken till att ta del av samtida danskonst på oväntade spelplatser och i nya format. 

Stegen är en ideell förening med sitt säte i Falun som verkar för att sprida högkvalitativ, nationell och internationell danskonst till en bred publik i hela Dalarna. Genom att arrangera föreställningar, föreläsningar, workshops och konstnärsresidens verkar STEGEN för att främja dansen som scenkonst.


Projektet genomförs med stöd av föreningen STEGEN, Region Dalarna, Kulturrådet, Hedemora Kommun och Studiefrämjandet Dalarna.

Mera info: www.stegenstegen.com
Instagram: @stegenstegenstegen

Med reservation för ändringar i programmets upplägg.


Arrangör

Lokal

Sagateatern, Åsgatan 61, 776 31 Hedemora

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer