skip to main content

Ingénue

Ingénue

Från 195,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

7 mars 2024 - 9 mars 2024

Beskrivning

Ingénue med Scen Demon

“Varför är du här?”

“Jag vill ha rollen.”

“Och vad är du beredd att offra?”

“För rollen? Alltså, allt.”

”Ingénue" är en rolltyp som kännetecknas av naivitet, ett okonstlat sätt, naturlighet och oskuld – och är den klassiska teaterhistoriens kvinnliga motsvarighet till en huvudroll.

I den här föreställningen vinner en skådespelerska rollen som ingenyn och vi kastas ut i handlingen, som vecklar ut sig som en lumpen schablon på klassikerna – här finns förvecklingar, ammor, “blankvers”, pappor som krigar i fjärran länder, kärlek vid första ögonkastet och, som alltid i ingenyns närhet, ond bråd död – men plötsligt uppstår ett tillfälle för förändring.

Parallellt får vi följa skådespelerskans stapplande steg mot framgång på teatern samt hennes ivriga önskan om att vinna publikens kärlek.

Med ekonomiskt stöd från Svante Bergströms Teaterstiftelse.
I samarbete med Medborgarskolan.

manus & regi: EBBA KÖNIG WINQUIST
produktion: OLLE ERIKSSON
scenografi & kostym: ELLA JACQUEMARD
originalmusik & ljuddesign: ELLINOR STERNER BONANDER & PER-ARVID WIDLUND
dramaturg: ALEXANDER CHARLAMOV
ljusdesign & teknik: CASPAR KILANDER, MOLLY LINDBLAD
film & foto: SIMON HÖGLUND, JULIA RABE

ensemble:
JENNY LITHNER
EMELIE KARLSSON
ELLINOR STERNER BONANDER
OLLE ERIKSSON
PER-ARVID WIDLUND
MATHIAS MARTINSSON FILÉN

Arrangör

Telefonfabriken är Sveriges absolut tillgängligaste teaterscen, byggd och utformad för att vara tillgänglig för alla. Här presenteras program med målsättningen att alla som kommer hit ska kunna uppleva spännande senkonst!

Varmt välkomna till Telefonfabriken!

Lokal

Telefonfabriken, Tellusgången 26, 126 26 Hägersten

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer