skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Ingen Människa är Illegal Festival: Jättedam | Ond Cirkel | Drottning Zilvia m.m.

Eventet är avslutat

Ingen Människa är Illegal Festival: Jättedam | Ond Cirkel | Drottning Zilvia m.m.

Från Gratis

Plats

Datum

16 feb 2024 19:00 - 17 feb 2024 01:00

Beskrivning

Oceanen presenterar: Ingen Människa är Illegal Festival

Åldersgräns: 20 år

Kampen fortsätter! Motståndet har aldrig varit mer viktigt!

Välkomna på stödfestival för nätverket Ingen Människa Är Illegal på Oceanen. Träffa aktiva i IMÄI, lär dig mer om dem eller kom bara för en trevlig kväll där alla intäkter oavkortat går till nätverkets arbete i Göteborgsområdet. På scen ser vi Jättedam, Ond Cirkel och Drottning Zilvia. DJar gör inga mindre än Brännö Acid Collective.

Inga förköpsbiljetter, men inträde 100/200/300 kr betalas i dörren och går helt till nätverkets arbete.

Nätverket Ingen Människa är Illegal stöttar papperslösa praktiskt och kämpar för asylrätten. Bidra till detta genom att komma på festen, eller swisha en gåva till 1233956620!


Ond Cirkel
Ond Cirkel är lika delar omtumlande mörk som skavande drömsk i sin egen avart av post-punk. Kvartetten omfamnar drivande och melodiska basgångar, reverbklädd gitarr & bultande trummor med fokus på pukor. Den hudnära sången på svenska pendlar mellan ilska & vemod samtidigt som den lämnar lyssnaren med möjligheten att sträcka sig efter en strimma av ljus.

Sedan bandet startade 2017 i Göteborg har Ond Cirkel både gått vilse och ritat nya vägar på sin musikaliska karta genom mörker, sorg och små gnistor av hopp. Inspiration hämtas från 80-talets punk & post-punk likaväl som shoegaze och svensk pop. Bandet har beskrivits som “Minst lika hypnotiskt drömsk som skrämmande ångestfull” & “”Drömsk post-punk/indie med en svärta som träffar rakt i hjärtat”


Jättedam
Det Göteborgsbaserade bandet Jättedam är det självklara namnet på den samtida svenska progg- och psykhimlen. Live rör Jättedam sig sömlöst mellan improvisation och skrivet material. Med sina odödliga psykedeliska pop-hits ser de till att ingen spelning är den andra lik och att ingen stannar kvar på jorden. Jättedam har av musiktidningen GAFFA beskrivits som den mest intressanta psykedeliska rocken just nu. Under 2023 släpptes deras album ”Onda blommor” via skivbolaget Gaphals.


Drottning Zilvia

Allas våran crush. Lysande melodier och briljanta texter. Drottning Zilvia!!! Ses på dansgolvet.


DJs Brännö Acid Collective

Janne och Allan försvinner emellanåt och dyker sen upp i nya sammanhang. Nu som Brännö Acid Collective! Allan sitter mest hemma och pillar med konstig musik som ingen någonsin hittar medan Janne driver skivbolaget med det coolaste namnet 'When Disco Goes Wrong”. Förbered er för en syrlig dos av Techno, Dark Disco och Acid.


Entréavgift betalas i dörren och är frivillig; 100/200/300 kr beroende på ekonomisk möjlighet. Alla pengar går oavkortat till Nätverket Ingen Människa är Illegal som stöttar papperslösa praktiskt och kämpar för asylrätten. Bidra till detta genom att komma på festen, eller swisha en gåva till 1233956620!

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer