skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Information som känns

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Information som känns

Från 6.900,00 SEK

Online-event

Datum

18 apr 2024 13:00 - 22 apr 2024 17:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

I den här kursen får du lära dig att arbeta med informationsgrafik på ett sätt som passar ditt eget uttryck. Du kommer att inspireras av formgivare, konstnärer och illustratörer som arbetar personligt och upplysande med informationsgrafik som uttrycksmedel. Med fakta som arbetsmaterial kommer du att få skapa formgiven information som belyser och förklarar.

Kursen tillhandahåller ett par data att arbeta med, men det går bra att ha med dig ett eget underlag. I kursen kommer du inte att lära dig rörlig grafik, eller några andra programvaror, men du kommer att kunna arbeta med det program du är mest bekväm i.

För vem?

För dig som vill utveckla dina kunskaper i att visualisera information.

När och var

3 dagar (12-15 h)

18, 19 och 22 april kl 13-17

Dag 1

Presentation, introduktion till dataillustration

Exempel, ingångar och goda råd

Introduktion till praktisk uppgift

Dag 2

Jobba med uppgift

Samla data, upptäcka mönster, hitta inspiration och bygg en historia

Alternativ: få data av kursledare

Skissa

Dag 3

Avsluta uppgift och presentera

Avsluta illustration, skapa titel och presentation

Presentera process och resultat för kursens deltagare och ledare

Var

Onlinekurs

Pris

Icke medlem: 5 500 kr exklusive moms

Medlemspris med rabatt 50%: 2 750 kr exklusive moms

Språk

Engelska

Lärare

Studio Terp / Sonja Kuijpers

http://www.studioterp.nl

Sonja Kuijpers driver Studio Terp, en one woman datadriven illustrationsbyrå, i Eindhoven I Nederländerna. Hon designar datavisulaisering för en rad olika uppdragsgivare, som Scientific American, Philips, Frankfurter Allgemeiner Zeitung och mindre institutioner, företag och förlag. ”Bredden i innehåll är vad som gör det här yrkesområdet så intressant, att få kunskap inom så många olika ämnen.” Sonja Kuijpers är särskilt intresserad av teman som mental hälsa, trauma, jämställdhet och HBTQ. Ett exempel på det är i hennes självinitierade projekt "A View on despair", som hon fick en Beautiful Gold Award 2019.

Sonja är en förespråkare av att experimentera med form och färg för att lyfta sina visualiseringar. Hon närmar sig siffror med nyfikenhet och försöker översätta vad informationens innehåll betyder på ett mänskligt plan. I sin kurs kommer hon att dela med sig av sitt förhållningssätt till ämnet och lära ut de olika stegen i processen att skapa en engagerande datavisualisering.

.........

”Som visuella kreatörer är vi vana att övertyga om det visuellas kraft att underhålla, förklara och tolka verkligheten. I den här kursen får du vässa dina kunskaper att förmedla information korrekt och så att det berör, en kunskap som känns extra aktuellt i informationssamhället vi lever i. Sonja Kuijpers är en prisbelönt informationsdesigner som har uppdragsgivare som Scientific American och Philips är en mästare på att sammanfatta journalistik i bild och leder den här kursen.”

Samira Bouabana, kursledare Svenska Tecknare

.........

Villkor

Här kan du läsa om de allmänna villkor som gäller för Svenska Tecknares utbildningar. Samma villkor gäller både för kortare kurser och mer omfattande program.

Svenska Tecknares utbildningar är öppna för alla yrkesverksamma visuella kreatörer. Som medlem får du 50 procent rabatt på kursavgiften. Alla priser är exklusive moms. Moms 25% tillkommer.

Anmälan och bokningsbekräftelse
Du köper och betalar din plats via Billetto. När du genomfört ditt köp får du en biljett till din mejl som gäller som bekräftelse på att du fått plats på kursen. Svenska Tecknare förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar. Sista anmälningsdag hittar du i respektive kursbeskrivning.

Ångerrätt

Då Svenska Tecknares kurser riktar sig till yrkesverksamma personer, dvs inte konsumenter i lagens mening, omfattas inte köp av en kursplats av ångerrätten i lagen om distansavtal 2 § fjärde stycket). Om du får förhinder har du möjlighet att överlåta din plats till en kollega/annan utövare.

I övrigt gäller villkoren på Billetos hemsida för köpet.


För att vara berättigad en återbetalning krävs i regel ett aktuellt läkarintyg som intygar att du ej kan fullfölja kursen dvs. att det aktuella intyget styrker avrådan om/oförmågan att fullfölja kursen.

Observera att tillstånd som uppstått innan kursanmälan inte är godkänd grund för återbetalning.

Den som behöver resa för att delta på en kurs bokar själv resa och övernattning. Vi rekommenderar att du bokar ombokningsbar resa och övernattning i de fall du behöver. Vid inställd kurs står du annars själv för eventuella kostnader som du bundit dig för.

Reservplats
Är kursen full kan du maila kurser@svenskatecknare.se om att stå på reservlistan. Om du blir erbjuden en reservplats på kursen så har du rätt att tacka nej. Du blir då inte heller betalningsskyldig för den kursen. Tackar du ja till platsen så godkänner du anmälnings- och betalningsvillkoren.

Ta igen en missad kurs
Kurserna ges i många fall endast en gång, vilket gör att det inte är möjligt att ta igen missad närvaro vid senare tillfällen.

Ursäktligt avbrott (force majeure)
Vi förbehåller oss rätten att tillämpa Force Majeure vid oförutsedda omständigheter som ligger utanför vår kontroll, där vi inte längre kan fortsätta verksamheten. Exempel på oförutsedda omständigheter är bland annat naturkatastrofer, sjukdom, konkurs, krig, strejker, uppror, epidemi, pandemi, attentat.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs om antalet deltagare är för få. Anmäld deltagare får då tillbaka sin betalning. Observera att vi reserverar oss för detaljinnehåll i program och kurser.

Arrangör

Svenska Tecknare är en facklig förening som organiserar och representerar illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare.

www.svenskatecknare.se

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer