skip to main content

Inför Internationella Kvinnodagen: Vi hör revolutionens döttrar - från franska revolutionen till frihetsrörelsen i Iran

Inför Internationella Kvinnodagen: Vi hör revolutionens döttrar - från franska revolutionen till frihetsrörelsen i Iran

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

5 mar 2024 18:30 - 20:00

Beskrivning

Vi hör revolutionens döttrar!
- från franska revolutionen till frihetsrörelsen i Iran

Gunilla Thorgren och Sara Recabarren i samtal om två revolutioner som stängt kvinnorna ute - och väckt deras ilska!

I den nya boken Franska revolutionens rebell. En biografi över Olympe de Gouges berättar Gunilla Thorgren, själv en feministisk pionjär, om en kvinna som på flera sätt påminner om 1970-talets feminister. Olympe de Gouges var en totalt orädd kvinna som var långt före sin tid och drevs av en övertygelse som kostade henne livet.

Idag samlas lika orädda - och rädda - kvinnor i Iran under slagorden ”kvinna, liv, frihet”. Också här kostar frihetskampen mångas liv. Men kan det vara början på en feministisk revolt?
För att förstå det som händer i Iran idag har journalisten Sara Recabarren skrivit Irans döttrar, som är en personlig skildring av hur den islamiska revolutionen 1979 förändrade livet för hennes familj - och för miljontals andra i Iran.

Medverkande:
Gunilla Thorgren, journalist, författare och tidigare statssekreterare (S)
Sara Recabarren, journalist och författare

Tid och plats:
5 mars kl 18:30-20:00
Katasalen, plan 1 

Arrangeras av Bokförlaget Forum (Bonnier) och ABF Stockholm

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer