skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Indigo workshop

Eventet är avslutat

Indigo workshop

Från 2.300,00 SEK

Plats

Datum

2 mar 2024 10:00 - 3 mar 2024 16:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning


Vill du lära dig om den mytomspunna kultur- och färgväxten indigo och om hur du arbetar med ett naturligt indigo färgbad och tillämpar 123 metoden? Tillsammans med två erfarna färgare får du under två dagar får du pröva att färga med naturlig indigo och skapar mönster med olika mönstringstekniker som shibori* och reservagetryck* för att skapa mönster på tyg.

Workshopen hålls lördag och söndag kl.10-16. Indigobad, provmaterial och fika ingår i kursavgiften. Kök med möjlighet att både värma och laga lunch finns på plats. Ett utbud av tyger i naturmaterial och ekologiskt indigo pigment finns även att köpa. Begränsat antal platser till denna workshop, anmälan är bindande, vid sjukdom eller förhinder har du möjlighet att byta till en senare workshop.

Läs mer om tidigare workshops och projektet "Från frö till färg" med odling av färgväxter på www.lindazetterman.se och följ gärna vår resa på Instagram; @boomcraftstudio

*Shibori har sitt ursprung i Japan och är ett samlingsnamn för att vika. sy, pressa och reservera ytor och på så sätt skapa mönster. Lera används som reservage vid framförallt blocktryck. Lerpastan som går att trycka eller måla på tyget, förhindrar pigmentet från att färga ytan den har applicerats på, detta skapar en negativ mönsterbild.


Ett välkomstbrev med bra saker att ta med och en vägbeskrivning till vår studio skickas ut en vecka innan workshopen.

Hör gärna av dig om du har frågor till; info@boomcraftstudio.se

Välkommen!

/Linda & Sara
Arrangör

Boom Craft Studio i Stockholm, grundades och drivs av Linda Zetterman och Sara Carlsson. Studion arbetar med hantverksmässig produktion av textilier och har många års erfarenhet av färgning och att hålla workshops för både professionella och studenter. Kunskapsområdet täcker färgning både med indigo och andra naturliga växtpigment och flera olika mönstringstekniker. Förutom produktion av egna produkter säljer Boom Craft Studio färgpigment, verktyg och unika textilier. Det stora engagemanget för hållbarhet och en djup förståelse för hantverkets förutsättningar är integrerat med studions formspråk. De skapar även interaktiva konstprojekt som syftar till att etablera en länk mellan hantverk, konst och lärande.

Lokal

WIP:sthlm, Västbergavägen 26, 6tr, 126 30 Hägersten

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer