Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Indigo workshop

Eventet är avslutat

Indigo workshop

Från 1.900,00 SEK

Plats

Datum

13 nov 2021 10:00 - 14 nov 2021 16:00

Beskrivning

Vill du lära dig om den mytomspunna kultur- och färgväxten indigo och hur du sätter ett naturligt indigo färgbad och färgar med 123 metoden? Under två dagar arbetar vi praktiskt indigofärgning i kombination med flera olika mönstringstekniker som shibori* och reservagetryck för att skapa mönster på tyg. Workshopen hålls lördag och söndag kl. 10-16, fika och provmaterial ingår i kursavgiften. Ett utbud av tyger och indigo pigment finns att köpa på plats.  

Möjlighet att värma och laga lunch finns. För frågor maila; info@boomcraftstudio.se 

Begränsat antal platser till denna workshop, anmälan är bindande.

Läs även mer om tidigare workshops och projektet "Från frö till färg" på www.lindazetterman.se

*Shibori har sitt ursprung i Japan och är ett samlingsnamn för att vika. sy, binda för och reservera ytor på olika sätt för att på så sätt skapa mönster.

Arrangör

Boom craft studio i Stockholm, är grundat och drivs av Linda Zetterman och Sara Carlsson. Studion arbetar med hantverksmässig produktion av textilier. Både Linda och Sara har många års erfarenhet av att hålla workshops för både professionella och studenter. Kunskapsområdet täcker färgning både med indigo och andra naturliga växtpigment och flera olika mönstringstekniker. Förutom produktion av egna produkter säljer de färgpigment, verktyg och unika textilier. Det stora engagemanget för hållbarhet och en djup förståelse för hantverkets förutsättningar är tydligt integrerat med Boom craft studios formspråk. De skapar även interaktiva konstprojekt vilka syftar till att etablera en länk mellan hantverk, konst och lärande.

Lokal

WIP:sthlm WIP:sthlm, Västbergavägen 26, 6tr, 126 30 Hägersten

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer