skip to main content

Inåt Bakåt: Thin Eater + Lacquer + Absturz

Inåt Bakåt: Thin Eater + Lacquer + Absturz

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

9 dec 2023 20:00 - 10 dec 2023 01:00

Beskrivning

Skivbranschens LIDL dyker upp för fjärde och sista gången för i år (och på ett tag framöver - så passa på!) Det finns fortfarande inget behov av att ta mer betalt än vad det kostar. Mot betalning gal ej näktergalen osv. Däremot finns det en himla massa bra band som förtjänar er närvaro, så kom och vältra er! Förutom att välkomna en makaber scendebutant, en utav synthvärldens bäst dolda diamant, samt grädden från det eminenta dj-kollektivet Delirium så bjuds det även på releasefest av och med det senaste briljanta tillskottet i inåt bakåt-familjen. En lika fullspäckad kväll som alltid, vill säga.

Om ni tidigare hållit er till att depp-dansa längst med listerna så är det så lida dags att stega ut över parketten nu. Kollektivet Delirium har arrangerat otaliga fester i det dunklaste av Göteborg genom åren. Dels med fantastiska live-bokningar men främst är det genom deras svettiga DJ-sets som de skapat sig ett namn inom synthscenen. De har spelat på Tech Noir, EBM UNITED, Kalabalik på Tyrolen, på efterfesten till Front 242 i Malmö, hos FLEISCH i Berlin… Och ikväll är det då dags för landets viktigaste dansklubb att ta över spakarna hos Inåt Bakåt på Oceanen. Den svårslagna mixmaskinen DJ Trettinian tar med sig vapendragarna 50 hz och Snäll Kriminell som hjälper till att hålla blodet varmt i decemberkylan. Det blir mörk EBM, belgisk new beat och givetvis stroboskop och någon liten rökpuff. Lyssna på ett typiskt Trettinian-set här: https://on.soundcloud.com/zVGJJ

Live

Thin Eater:

Från tidigare projekt inom den allra ondskefullaste sorten av dark ambient (Mortaur) använder Thin Eater sin uppfinnesrikedom till att skapa en kolsvart likväl lekfull ljudbild liksom inget du tidigare hört. Svartrocken från 80-talet hänger ännu kvar över axlarna men ljudet är skarpt och modernt med så poppigt catchiga melodier att du undrar hur detta kan vara samma person som nyss tonsatt din värsta mardröm. Ikväll träder Thin Eater fram ur skuggorna och låter sitt gotiska universum reflekteras i din själ. Kom, bli en del av detta. Tystnaden kommer aldrig att låta likadant igen. Lyssna: https://open.spotify.com/track/6tLPEevJq4z5GRMBO7fQN1?si=71fd303e0f784bda

Lacquer:

Sedan 2020 har Raquel Torre kontinuerligt släppt sina melankoliskt catchiga och drömskt deppiga synthpop-pärlor under artistnamnet Lacquer. Det är bara en tidsfråga innan hennes hits-makeri och idogt turnérande får henne att ta över världen. Hon har spelat med både Boy Harsher och Tempers och nu kommer hon för första gången till Skandinavien och Sverige. Från Oceanen till evigheten. Med en förkärlek till cold wave och drömska synthar går det att musikaliskt likna Lacquer vid en mörkare, synthigare och bättre version av Molly Nilsson. Med andra ord, vi är oerhört tacksamma för att ha Lacquer på scen hos oss ikväll! Gör dig själv en tjänst och bli såld:

https://open.spotify.com/artist/6vxbbKkY5aJdHYQRMRGKyq?si=YU-yY06GQjCQUxC50pQ68w

Absturz:

Vet du inte vilka Absturz är? Det gör inget! De är nämligen kvällens huvudakt - och detta av en anledning. Absturz är resultatet av en soppa bestående av ingredienser från band som SKEVA, Star Warsaw och Novitjok. Kvällen till ära firar bandet sitt första släpp som om stjärnorna står rätt kommer att finnas som fin kassett på merch-bordet, annars går dessa att förbeställa. Tjuvlyssning kommer inom kort: inatbakat.bandcamp.com

Inåt bakåt strävar efter att lyfta det brutna och belysa det dunkla. Här får nya tankar tänkas och världar mötas. Som vanligt, snöra kängorna och kom i tid, första bandet äntrar scen redan kl.21.00. Billig merch från artisterna och ur inåt bakåt-katalogen finns, så gör dig själv en tjänst och uppsök bordet innan du snubblar hem. Väl mött alla fina.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Återköp av biljetter

Vi återköper inte köpta biljetter. Detta gäller alla våra arrangemang förutom Barnens Ocean. Vid avbokning av biljetter för Barnens Ocean maila till info@oceanen.com

Om vi ställer in ett arrangemang betalas samtliga biljetter exkl. serviceavgift automatiskt tillbaka till det konto som du köpte biljetten/biljetterna med.


Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer