skip to main content

I KALLA KRIGETS SKUGGA - STADSVANDRING

I KALLA KRIGETS SKUGGA - STADSVANDRING

Från 120,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

19 maj 2024 - 8 september 2024
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Ta en vandring med oss genom det gamla topphemliga militärområdet i Ursvik, Sundbyberg och hör om vad de olika byggnaderna och förråden gömde, vad ”ryssen” visste om områdets funktion och mycket mer.

Följ med oss runt det gamla topphemliga området i Ursvik, Sundbyberg. Hör till exempel om svenska kärnvapen, om radioaktiva grisar, upphovet till romantikdödaren, nätbrynjan och så mycket mer om områdets unika, topphemliga historia.

Vi berätta också om om metoder, rekrytering, svenska atombomber och atomubåtar, om FOA’s topphemliga forskning kring kärnvapen och biologiska- och kemiska vapen och om ”grisen som rymde” som kunde orsakat en katastrof, om hur Ursvik stod i nyheternas centrum utan att någonsin omnämnas vid flera tillfällen på 80-talet samt hur nära Karlskrona var nära att förintas av en kärnvapenexplosion, berättat av "en som var med" samt om det var att arbeta som ”spion” under kalla kriget och hur svenska spioner arbetade utomlands.

Om tiden inte springer iväg, beättar vi också om hur en svensk operatör arbetar i närtid samt vilken utrustning svenska ”agenter” använder, det är nog inte som du tror. Dessutom uppvisas unika "spionprylar" från historien.

RABATTER!

Är ni en familj med två tonåringar? Använd vår familjerabatt och tonåringarna får 20& rabatt på biljettpriset. 

Är ni en grupp på mellan 5 och 10 personer? De 100 första som bokar, får en grupprabatt på 20% för hela gruppen. Ta med vännerna till en unik vandring. 

Deltog du på vår spionvandring på kulturnatten? Använd rabattkoden som du fick den 20/4 och de 50 första som bokar, för hela 30% rabatt på hela bokningen. 

HITTA HIT

Med bil: E4, sväng av vid Järva Krog, kör mot Ursvik. Mitt emot Hornbach, sväng in på Milstensvägen. Kör till slutet. Parkera till vänster, på gården. Mötesplats: Förskolan "Milot"
GPS adress: Milstensvägen 54, Sundbyberg
Kommunalt: sök i SL's app, ange antingen Milstensvägen 54, Sundbyberg eller hållplats "Backstugevägen"
OBS! I enlighet med konsumentköplagen, har vi inte "retur" på erlagd avgift såvida inte regeringsbeslut tvingar evenemanget att ställas in. Om ni inte kan komma på betalt datum, är ni välkomna att komma på annat datum efter överenskommelse eller ha beloppet till godo under året.

NOTERA!

Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.

Kontakt: 073-7309499 

Arrangör

Swedish Spy Museum Projekt är ett ideéllt projekt kring att skapa ett underrättelsehistoriskt museum i Sverige, ett svenskt "Spionmuseum" - ett Swedish Soy Museum.

Våra insatta guider tar er genom berättelser om spioner, agenter och hemlig och fördold verksamhet i Sverige genom historien, där vi sätter dessa i sitt historiska sammanhang

Tills vårt projekt med ett fysiskt museum kan realiseras, anordnar vi dels föreläsningar, dels under sommarmånadena, olika Spionvandringar.

Våra spionvandringar är vandringar i underrättelsehistoriskt intressant områden, i dagsläget endast inom Stochholms län men andra vandringar kan komma längre fram.

Vandringarna varierar i längd men brukar generellt vara mellan 2½ till 3½ timma beroende på var och vandringens omfattnings samt gästernas engagemang. För mera specifik information, klicka på boka-knappen under våra respektive evenemang

Givetvis erbjuds både anpassade vandringar och föredrag. För mer information, kontakta Johan på mejl: johan@swedishspymuseum.se eller på telefon: 073-730 94 99

Lokal

Parkeringen invid Förskolan "Milot", Milstensvägen 54, 174 62 Sundbyberg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer