skip to main content

I de överlevandes spår – en vandring

I de överlevandes spår – en vandring

Från Gratis

Plats

Datum

8 sep 2024 13:00 - 14:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. I år firas kulturarvets temadagar 6–8 september i hela Sverige.

I de överlevandes spår är ett vandringsspår som tar dig till sju platser i Lund. Där kan du lyssna till korta berättelser om några av de människor som kom hit, till följd av nazisternas förföljelser under andra världskriget. 1943 sökte danska judar skydd här från det ockuperade Danmark och 1945 kom tusentals fritagna fångar från koncentrationslägren i Europa.

Idag kan du följa med museipedagog Annika Mandahl på en vandring till tre av de sju platserna som är knutna till I de överlevandes spår. Du får höra om det unika material som vandringen har haft som utgångspunkt. Före eller efter visningen kan du besöka Kulturens permanenta utställning Att överleva – Röster från Ravensbrück, där delar av materialet ställs ut.

Samling är på framsidan Vita huset. Gå in och visa din biljett i entrén först.

Biljettpriser: 150 kr för vuxna, 100 kr för pensionärer & studenter; 50 kr för Kulturens medlemmar. Besökare 0–18 år 0 kr, men behöver boka plats. Entré till museet ingår i biljetten! Begränsat antal biljetter, endast 20 platser.

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till programstart. Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller inte för förköp till evenemang.

Observera att ångerrätten inte gäller för biljett till evenemang. Det innebär att vi inte har möjlighet att göra en återbetalning om du ångrar ditt köp eller inte har möjlighet att gå på evenemanget.

Arrangör

Kulturen i Lund är ett kulturhistoriskt museum med historiska hus från olika tider, flertalet utställningar och programverksamhet för olika åldrar. Kulturen har en rik programverksamhet (cirka 500 evenemang om året) med allt från visningar, föredrag och pyssel till teaterföreställningar, musikevenemang och firande av årets högtider.

Lokal

Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer