skip to main content

Event ended - Missed this event?

Check out these handpicked upcoming ones!For past event details, just scroll down.
Loading...
 
 
Nearby events
Loading...
 
 
Event from same category
Loading...
 
 
Similar experiences
Recommended Events
Loading...
 
 

Huset Fullt på Garveriet - Tema: Garveriets Mat

Event ended

Huset Fullt på Garveriet - Tema: Garveriets Mat

From SEK 295.00

Location

Date

Jan 24 2020 17:00 - 23:30
Billetto Peace of Mind
Book with confidence: Billetto guarantees refunds for cancelled events, ensuring your peace of mind. Learn more

Description

Vi inleder året med en helkväll fylld med inspirerande föreläsningar, god mat och dryck, musik/DJ, mingel och möten i en härlig fredagstämning med oss på Garveriet. Vi har bjudit in några av alla våra fantastiska lokala leverantörer som tillsammans med Garveriets egen personal kommer att dela med sig av sin kunskap kring ärlig mat. Vi drar igång kl 17 och avslutar framåt midnatt. 

17.00-18.00 Vi möts och inleder kvällen med ett glas bubbel & snacks på Garveriets vis som ingår i biljettpriset. Självklart finns alkoholfria alternativ.

18.00-20.00 Välj bland våra inspirationsföreläsningar som hålls av både lokala leverantörer och Garveriets egen personal. Här kan du få inspiration och lära dig en massa av våra otroligt duktiga och kunniga föreläsare. Se listan nedan.

PROGRAM
17.00-18.00 - Vi möts och inleder kvällen med ett glas bubbel & snacks på Garveriets vis som ingår i biljettpriset. Självklart finns alkoholfria alternativ.

18.00-20.00 - Prova på LÄR – Välj bland våra inspirationsföreläsningar som hålls av både lokala leverantörer och Garveriets egen personal

18.00-18.30 Tång - Karolina Martinson, Garveriet. Tången som mat/råvara är inte bara näringsrikt och vackert utan framför allt hållbart, miljövänligt och gott. Välkommen till en ögonöppnare och dörrgläntare till strandkantens skafferi. Karolina Tångdykerska och anställd på Garveriet brinner för tången och dess potential som hållbar, nyttig, god och vacker råvara.

18.00-18.30 & 18.45.19.15 Kaffe - Matts Johansson, Garveriet/da Matteo. Vad är egentligen skillnaden mellan specialkaffe och ”vanligt” kaffe? Matts reder ut begreppen kring kvalitet och vad som verkligen skapar ett bra kaffe- utifrån flera synvinklar. Ni får även möjlighet till att provsmaka olika sorters kaffe med Matts vägledning.

18.00-18.30 REKO-ring - Oskar Lorenzon. Oskar Lorentzon, administratör för REKO-ring Borås sedan 2017. Driver sedan ett år Vänga Kvarncafé & Bageri, är lammproducent på Lida Fårfarm och fd rådgivare på Lokalproducerat i Väst. Pratar om REKO-ringarnas bakgrund, utveckling och fördelarna med att handla och att sälja via REKO.

18.00-18.30 Framtidens fisk - Niklas Wennberg. Landbaserad fiskodling kombinerad med grönsaker. Hör Niklas berätta om urban klimat- och miljösmart aquaponik som är en stark framtidsnäring. Det är dags att ta klivet bortom pallkrage i arbetet med att öka tätorternas självförsörjningsgrad.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Klemmings ostron - Lotta Klemming, Grebbestad. Lotta arbetar med vilda ostron. Varje vecka dyker hon och plockar ostron, sen rensar och tvättas dom, sedan säljs och levereras dom. Detta är ett hantverk utan kompromisser. Lyssna på Lottas resa om hur hon blev egen företagare och hur havet har gett henne den hjälp hon behövt för att må bra. Född och uppvuxen i Grebbestad representerar hon sitt eget företag Klemmings ostron.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Aeroponisk odling - Christiano Gomes Da Silva. Vad är egentligen aeroponisk odling? Christiano går igenom historiken bakom aeroponik. Hur det fungerar, var vi är idag och vilka fördelar det finns med aeroponisk odling. Han ger oss även en syn på vilken roll aeroponisk odling kommer ha i framtiden. Christiano är anställd och ansvarar bland annat för den aeroponiska odlingen hos oss på Garveriet.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Blekslätten Gård - Maria Ekholm. Lyssna på Maria som berättar om livet på gården där de har en lokal småskalig uppfödning av kaninkött, mangalitza och andra delikatesser. Exceptionella råvaror i liten skala. De sätter stort värde på att följa naturens egna säsonger, precis som vi gör på Garveriet därför passar de så bra som leverantör hos oss.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Rädda dina äpplen i trädgården - Martin Berg. Martin Berg är en av nio personer i Glömda Äpplen och skall under kvällen berätta om verksamheten och ta er med in i äpplets magiska värld! Hundratusentals ton äpplen ruttnar bort i de svenska trädgårdarna varje år, samtidigt importerar vi hiskeliga mängder frukt. Tillsammans med er vill vi ändra på det. Glömda Äpplen brinner för att göra förstklassig cider och must på dina äpplen, bortglömda sorter, nedlagda äppelodlingar samt hemlösa och vilda träd. Vi har vårt musteri i Floda och flyttar snart in på Garveriet. Hos oss kan du också komma och musta dina äpplen och få just dina äpplen på bag-in-box.

19.30-20.00 Bakning på kulturspannmål på Garveriet - Anna Groneberg. En av våra fantastiska bagare berättar om hur det är att ställa om från vanligt bageri/konditori till Garveriet med dess vedeldade stenung, kulturspannmål och ett hållbarhetstänk som sträcker sig längre än ekologiskt.

Fredrik Gustavsson och Bearded Rabbit Brewery. Hur blir ett öl till och vad innehåller öl? Detta och mycket mer får ni reda på hos Fredrik i deras egna hörn av Garveriet. Nyetablerat bryggeri på Garveriet som drivs av Fredrik och hans sambo Therese.

Martin Österbrand öppnar upp matstudion under kvällen - Smaka på fisken som odlas på området och prata med vår kock Martin som förutom att han är en fantastisk kock även har ansvar för matstudion. Vad vill ni ha för kurser i studion framöver? Tipsa Martin!


20.00-Sent Mingel, Mat & Musik: Vi går ner i restaurangen där vi äter fantastiska steambuns på kulturspannmål som också ingår i biljettpriset.

I biljettpriset ingår föreläsningarna, 1 glas bubbel med snacks, 1 st steamed bun och en härlig fredagsstämning tillsammans med oss Garverister!

Steamed buns:

  • En som är fylld med kimchi, grönkål, koriandermajonäs och långbakad gris. 
  • Den andra är fylld med kimchi, grönkål, koriandermajonäs, ragu på svamp och friterade linser

Dryck finns till försäljning i baren. 


Arrangeras i samarbete med ABF.

Organiser

www.garveriet.se

Venue

Garveriet i Floda Garveriet i Floda, Garverivägen 9, 448 31 Floda

FAQ

  • I have not received my ticket via email. What should I do?

    The first thing to do is check your spam/junk filters and inboxes. Your tickets were sent as an attachment and can be thought of as spam by some email services. Alternatively, you can always find your tickets in your Billetto account that you can access in the browsers or the dedicated Billetto app. For more help with this, read here.

  • I wish to cancel my ticket and receive a refund. What should I do?

    The approval of refunds is entirely at the event organiser’s discretion, and you should get in contact with the event organiser to discuss what options are available to you. To get in touch with the event organiser, simply reply to your order confirmation email or use the "Contact organiser" form on the organiser's profile. For more help with this, read here.

  • I have registered on the waiting list, what happens now?

    If more tickets become available you will be notified (by email) amongst others who have joined the list. Purchasing is on a first-come first-serve basis. For more information, read here.

  • Where do I find a link to an online event?

    Check your order confirmation page or order confirmation email. Usually, the organiser of the event provides the details in the order confirmation email or they might send you a follow-up email with a link to their online event. You might also want to read the event description on Billetto where an event organiser should describe how to join the event online. For more information on this, read here.

  • What is refund protection and why would I need it?

    Refund Protection provides you with the assurance that if unforeseen and unavoidable circumstances interfere with your ability to attend an event you can claim a refund. For more information on this, read here.

Upptäck mer