skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Huset Fullt på Garveriet - Tema: Garveriets Mat

Eventet är avslutat

Huset Fullt på Garveriet - Tema: Garveriets Mat

Från 295,00 SEK

Plats

Datum

24 jan 2020 17:00 - 23:30

Beskrivning

Vi inleder året med en helkväll fylld med inspirerande föreläsningar, god mat och dryck, musik/DJ, mingel och möten i en härlig fredagstämning med oss på Garveriet. Vi har bjudit in några av alla våra fantastiska lokala leverantörer som tillsammans med Garveriets egen personal kommer att dela med sig av sin kunskap kring ärlig mat. Vi drar igång kl 17 och avslutar framåt midnatt. 

17.00-18.00 Vi möts och inleder kvällen med ett glas bubbel & snacks på Garveriets vis som ingår i biljettpriset. Självklart finns alkoholfria alternativ.

18.00-20.00 Välj bland våra inspirationsföreläsningar som hålls av både lokala leverantörer och Garveriets egen personal. Här kan du få inspiration och lära dig en massa av våra otroligt duktiga och kunniga föreläsare. Se listan nedan.

PROGRAM
17.00-18.00 - Vi möts och inleder kvällen med ett glas bubbel & snacks på Garveriets vis som ingår i biljettpriset. Självklart finns alkoholfria alternativ.

18.00-20.00 - Prova på LÄR – Välj bland våra inspirationsföreläsningar som hålls av både lokala leverantörer och Garveriets egen personal

18.00-18.30 Tång - Karolina Martinson, Garveriet. Tången som mat/råvara är inte bara näringsrikt och vackert utan framför allt hållbart, miljövänligt och gott. Välkommen till en ögonöppnare och dörrgläntare till strandkantens skafferi. Karolina Tångdykerska och anställd på Garveriet brinner för tången och dess potential som hållbar, nyttig, god och vacker råvara.

18.00-18.30 & 18.45.19.15 Kaffe - Matts Johansson, Garveriet/da Matteo. Vad är egentligen skillnaden mellan specialkaffe och ”vanligt” kaffe? Matts reder ut begreppen kring kvalitet och vad som verkligen skapar ett bra kaffe- utifrån flera synvinklar. Ni får även möjlighet till att provsmaka olika sorters kaffe med Matts vägledning.

18.00-18.30 REKO-ring - Oskar Lorenzon. Oskar Lorentzon, administratör för REKO-ring Borås sedan 2017. Driver sedan ett år Vänga Kvarncafé & Bageri, är lammproducent på Lida Fårfarm och fd rådgivare på Lokalproducerat i Väst. Pratar om REKO-ringarnas bakgrund, utveckling och fördelarna med att handla och att sälja via REKO.

18.00-18.30 Framtidens fisk - Niklas Wennberg. Landbaserad fiskodling kombinerad med grönsaker. Hör Niklas berätta om urban klimat- och miljösmart aquaponik som är en stark framtidsnäring. Det är dags att ta klivet bortom pallkrage i arbetet med att öka tätorternas självförsörjningsgrad.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Klemmings ostron - Lotta Klemming, Grebbestad. Lotta arbetar med vilda ostron. Varje vecka dyker hon och plockar ostron, sen rensar och tvättas dom, sedan säljs och levereras dom. Detta är ett hantverk utan kompromisser. Lyssna på Lottas resa om hur hon blev egen företagare och hur havet har gett henne den hjälp hon behövt för att må bra. Född och uppvuxen i Grebbestad representerar hon sitt eget företag Klemmings ostron.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Aeroponisk odling - Christiano Gomes Da Silva. Vad är egentligen aeroponisk odling? Christiano går igenom historiken bakom aeroponik. Hur det fungerar, var vi är idag och vilka fördelar det finns med aeroponisk odling. Han ger oss även en syn på vilken roll aeroponisk odling kommer ha i framtiden. Christiano är anställd och ansvarar bland annat för den aeroponiska odlingen hos oss på Garveriet.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Blekslätten Gård - Maria Ekholm. Lyssna på Maria som berättar om livet på gården där de har en lokal småskalig uppfödning av kaninkött, mangalitza och andra delikatesser. Exceptionella råvaror i liten skala. De sätter stort värde på att följa naturens egna säsonger, precis som vi gör på Garveriet därför passar de så bra som leverantör hos oss.

18.45-19.15 & 19.30-20.00 Rädda dina äpplen i trädgården - Martin Berg. Martin Berg är en av nio personer i Glömda Äpplen och skall under kvällen berätta om verksamheten och ta er med in i äpplets magiska värld! Hundratusentals ton äpplen ruttnar bort i de svenska trädgårdarna varje år, samtidigt importerar vi hiskeliga mängder frukt. Tillsammans med er vill vi ändra på det. Glömda Äpplen brinner för att göra förstklassig cider och must på dina äpplen, bortglömda sorter, nedlagda äppelodlingar samt hemlösa och vilda träd. Vi har vårt musteri i Floda och flyttar snart in på Garveriet. Hos oss kan du också komma och musta dina äpplen och få just dina äpplen på bag-in-box.

19.30-20.00 Bakning på kulturspannmål på Garveriet - Anna Groneberg. En av våra fantastiska bagare berättar om hur det är att ställa om från vanligt bageri/konditori till Garveriet med dess vedeldade stenung, kulturspannmål och ett hållbarhetstänk som sträcker sig längre än ekologiskt.

Fredrik Gustavsson och Bearded Rabbit Brewery. Hur blir ett öl till och vad innehåller öl? Detta och mycket mer får ni reda på hos Fredrik i deras egna hörn av Garveriet. Nyetablerat bryggeri på Garveriet som drivs av Fredrik och hans sambo Therese.

Martin Österbrand öppnar upp matstudion under kvällen - Smaka på fisken som odlas på området och prata med vår kock Martin som förutom att han är en fantastisk kock även har ansvar för matstudion. Vad vill ni ha för kurser i studion framöver? Tipsa Martin!


20.00-Sent Mingel, Mat & Musik: Vi går ner i restaurangen där vi äter fantastiska steambuns på kulturspannmål som också ingår i biljettpriset.

I biljettpriset ingår föreläsningarna, 1 glas bubbel med snacks, 1 st steamed bun och en härlig fredagsstämning tillsammans med oss Garverister!

Steamed buns:

  • En som är fylld med kimchi, grönkål, koriandermajonäs och långbakad gris. 
  • Den andra är fylld med kimchi, grönkål, koriandermajonäs, ragu på svamp och friterade linser

Dryck finns till försäljning i baren. 


Arrangeras i samarbete med ABF.

Arrangör

www.garveriet.se

Lokal

Garveriet i Floda Garveriet i Floda, Garverivägen 9, 448 31 Floda

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer