skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Hur kan data driva innovationen framåt?

Foto av Carlos Muza @ Unsplash
Event inställt

Hur kan data driva innovationen framåt?

Från Gratis

Online-event

Datum

16 jun 2022 09:00 - 10:00

Beskrivning

Har du någon gång känt att du har något riktigt bra att berätta eller visa, men personerna som ska lyssna verkar inte förstå? Det har vi med. Tillförlitlig och strukturerad data är grunden för bra insikter, men för att verkligen kunna aktivera datan måste vi få den att leva. Att berätta en historia på ett visuellt sätt kan öka förståelsen och intresset

Vi vill dela med oss av tankar kring hur data och innovation hör ihop. Data är en värdefull spelare i ditt projekt. Genom att ta del av insikter som gömmer sig i datan kan vi skapa bättre förutsättningar för innovation!

Under detta event kommer vi prata om relationen mellan data och innovation. Vi går igenom exempel där vi använder öppen data för att visa hur det faktiskt kan se ut. Data har aldrig varit mer tillgängligt än idag och det ska vi dra nytta av för att förenkla och förbättra förutsättningarna för innovation. Statistikmyndigheten SCB delar med sig av massvis med information, exempelvis hur många invånare bor där i en kommun, hur många är födda där, hur många är inflyttade, vanligaste namn osv.

Med hjälp av Power BI kan vi visualisera och förmedla på ett användarvänligt sätt, vilket vi kommer göra idag. Vi har plockat ihop data från olika öppna källor och sammanställt det på ett sätt som ger viktiga insikter för slutanvändaren.

Arrangör

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer