Holmboe&Pernblad + Trio el Gancho

28 mar 2019 19:30 - 22:00

Studio Hpksm, Storgatan 22, 411 38 Göteborg

Klubb Ankarets andra konserttillfälle 2019 bjuder in till en afton där flamenco möter Norden och Orienten. Det är med stor glädje och spänning som vi presenterar Holmboe & Pernblad och Trio el Gancho!

Holmboe & Pernblad 
bjuder på alltifrån traditionell flamenco till egenskriven, nutida flamenco.

Emil Pernblad – gitarr, komposition, text och översättning. Emil turnerar sedan många år tillsammans med flera av de största spanska och nordiska flamencoartisterna samt medverkar i en mängd olika konstellationer och projekt. Komponerandet av ny musik pågår ständigt, vanligen i den anda som dagens flamencogitarrister verkar i – att fylla de traditionella formerna inom genren med nytt personligt innehåll, med intryck från vår tid och ofta vitt skilda håll.

Marianne Holmboe – sång. Marianne rör sig inom en mängd olika musikstilar. Hon är en uppskattad låtskrivare och soloartist och har sedan drygt femton år tillbaka även sjungit orientalisk musik i grupperna Sumer och Cabaret Oriental. Ekot av de arabiska melismerna kan fortfarande anas och blir en naturlig del av hennes flamencosång.


Trio el Gancho
- består av tre unika musiker som berör på djupet. De inledde sitt samarbete på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för fem år sedan, var och en av dem står tryggt förankrade i varsin musiktradition. Deras musik flätar samman glödande flamencorytmer, fäbodoftande polskor och smäktande kurdiska visor som framförs på nordiska folkflöjter, orientalisk cello och spansk flamencogitarr.

Mukryan Abubakr – cello
Kim Persson  – flöjter
Jonathan Bondesson – gitarr