Hökartorget & Duschpalatset på Heaven Up Here

23 feb 2019 20:00 - 24 feb 2019 01:00

Restaurang Landet, Lm Ericssons väg 27, 126 37 Hägersten

Live: Hökartorget & Duschpalatset
DJ: Club King Kong
Lördag 23 februari 20:00-01:00
Åldersgräns 18 år
Förköp 80 kr

HÖKARTORGET

Det svenska indiepopbandet Hökartorget har skapat sig ett namn och ett helt eget euforiskt utrymme på den skandinaviska indiepopscenen de senaste åren. Efter hundratals energiska spelningar, förbandsgig åt Veronica Maggio och bob hund m.fl, samt flera hyllade liveframträdanden runt om i landet - på spelställen som bland annat Dalhalla, Södra Teatern och Debaser - är Hökartorget nu aktuella med sitt nya och andra album. Hökartorget kommer från Hedemora i södra Dalarna och har helt på egen hand skaffat sig en stor och hängiven publik, utan backning från boknings-eller skivbolag.

Låtar som ADHD-skalle, Hjärtat säger och Även en idiot har tagit bandets musik ut i landet. Många är vittnesmålen från fans som gift sig, blivit ihop eller hittat tillbaka till varandra med bandets låtar som soundtrack. När Hökartorget nu är tillbaka är det med två nya singlar i mars/april följt av det nio låtar starka albumet Idioterna vinner (release i maj). Och fansen kommer inte bli besvikna. Hökartorgets energiska och peppiga drag finns kvar, men i låtlistan gömmer sig också stillsamma stråkballader och storslagna poplåtar där rundgångarna och syntmattorna avlöser varandra. Live är bandet ”som en vitamininjektion” (Vimmerby Tidning) eller helt enkelt bara ”svinbra” (Dalarnas Tidningar).

Lyssna på Spotify

Foto: Olle Sahlén

DUSCHPALATSET

Treackordspop som ofta urartar i skrik och rop i andra låthalvan. Drivs framåt av en vilja att sabba, paja, slå knut på sig själv. Bandet etablerade sig snabbt på Umeås mångsidiga livescen under 2017 efter att ha släppt debutsingeln Drönare på lokala skivbolaget Nomethod, och har spelat flitigt i både norra Sverige såväl som i Stockholm sedan dess. Debut-EPn Vinnarmusik släpps under första halvan av 2019, en skiva bestående av lika delar replokalsskrammel och slick powerpop. Det är musik att transporteras till, det är en kyss, ett slagsmål, en utebliven förfest.

Lyssna på Spotify


Arrangemanget görs i samarbete med Studiefrämjandet.

Förköp UTSÅLT