skip to main content

Historisk dag i Vaxholm

Historisk dag i Vaxholm

Från 495,00 SEK

Plats

Datum

29 mar 2024 11:00 - 13:30

Beskrivning

Upplev det historiska Vaxholm!

Guiden Mikaela Lodén möter upp er utanför Pressbyrån vid Söderhamnsplan i centrala Vaxholm klockan 11 på förmiddagen. Tillsammans promenerar vi genom den pittoreska skärgårdsstaden med trevliga små butiker, caféer, restauranger, badstränder och vacker natur.

Stadsvandringen tar ungefär en och en halv timme och går delvis genom stadens äldsta kvarter, där de små pastellfärgade trähusen omges av bryggor och prunkande trädgårdar. Guiden berättar om strömmingsfisket och hur kung Gustav Vasa beslutade sig för att placera försvaret av Stockholms inlopp här vid Vaxholm. Ni får också höra om sommargästerna som kom till staden under 1800-talet och om roliga små anekdoter. Vandringen fortsätter förbi stadens rådhus och avslutas i Västerhamnen, ungefär kl 12.30.

På den gemytliga restaurang Hamnkrogen serveras ni stadens egen paradrätt till lunch – stekt strömming med potatismos och tillbehör.

Guideturen och restaurangen är tillgänglig för rörelsehindrade.

Dag: Långfredag 29 mars, kl 11.00 - ca kl 13.30.

Pris: 495 kronor per person. I priset ingår guidad stadsvandring med företaget Arkeologievent samt strömmingslunch och kaffe på maten på restaurang Hamnkrogen. Vatten ingår till lunchen - om annan dryck önskas så beställs och betalas det på plats på restaurangen.

Bokning: biljetter köps i förväg på billetto.se 

Mer info: mejla info@arkeologievent.se för att ställa frågor om upplevelsepaketet.

Arrangör

Arkeologievent förmedlar historia och arkeologi. Med föredrag, guidade visningar, böcker och konst låter vi historiens vingslag beröra, överraska och underhålla.

Lokal

Söderhamnsplan 2, 185 31 Vaxholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer