Hemligheternas Spex

Bergsbrunnagatan 1, 753 23 Uppsala
19 nov 2021 18:00
28 nov 2021 17:30
Biljetter 80,00 SEK - 100,00 SEK
Biljetter 80,00 SEK - 100,00 SEK

Det går dåligt för Hogwarts skola för häxkonster och trolldomskonst. Efter omfattande besparingar och nedskärningar inom den offentliga sektorn har personalen sagts upp en efter en. Kvar är nu endast Professor Albus Dumbledore, tillsammans med skolans sista förvirrade elever. Betygen är de sämsta på 800 år och Skolinspektionen skickar sin absolut mest meriterade skolinspektör, Dolores Umbridge, för att ta reda på orsaken.


Umbridge upptäcker att Dumbledore har bytt ut alla magilektioner mot dans. Och inte blir det bättre när Voldemort anländer till Hogwarts undercover, förklädd till riskkapitalisten Rold Dolvemort. Dessutom släpper någon lös Slytherins basilusk, som gör eleverna mer intresserade av toapapper än av läxor.


Och vem ska egentligen rädda skolan när den berömde Harry Potter ägnar all sin tid åt att skriva autografer?


Välkomna till ett spex i ett helt nytt format! När pandemin stoppade Norrlands Nations Spexensembles jubileumsföreställning för tredje gången i rad bestämde de sig för att förvandla showen till en biofilm! Under 17 dagar i april spelade de in skådespelare, musik och dans med hela Norrlands Nation som sina kulisser! För en stund förvandlades de gapande tomma festlokalerna till ett slott fyllt av magi.


Filmen är ca 2h 15 min lång och den visas i Folkuniversitetets aula på Bergsbrunnagatan 1 i Uppsala.

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.