Helgkurs i Visuell humor ---- 10 - 11 mars 2018

10 mar 2018 10:00 - 11 mar 2018 16:00

Improvisationsteater Stockholm - Improvisationsstudion, Skånegatan 63, 116 37 Stockholm


Visuel Humor

Kursen för dig som vill ta fram humorn i kroppen! Helgkurs med mimaren, skådespelaren och regissören Ulf Evrén. En kurs i hur du utvecklar den fysiska humorns dimensioner i improvisationerna och i skådespeleri. Det som kallas Funny Bones!

Vi utforskar: storlek, våld, slapstick, tid, parodi, satir, magi och surrealism. Genom mestadels praktiska övningar blandat med lite teori och diskussion svarar vi på frågeställningen Vad är humor och vad blir kul på scen? Kursen utvecklar improvisatörerns eller skådespelarens kreativa möjligheter med den sceniska rummet.

improvisationsstudion visual comedy

Innehåll: Storlek – Stor eller liten? Hur kan jag använda storleksförhållande på en scen? Våld och slapstick – Varför är det kul att se på när någon far illa sig? Hur kan jag använda snubbelhumor och slapstick? Parodi och Satir – Vad är skillnaden? Hur mycket långt kan du gå? Magi och surealism – Entre och sorti på nya sätt. Hur funkar surealism? Tiden på scen – hur kan jag förändra den för att det ska blir roligt?

Kursen har gått en gång tidigare på Improvisationsstudion och blev mycket uppskattad!

”Jag har aldrig lärt mig så mycket av en kurs förut. Ett roligt upplägg med många AHA- upplevelser” Kursdeltagare från 2014

”Kul att verkligen få utforska humorn på djupet” Kursdeltagare från 2014

Fakta
När: 10 - 11 mars
Tid: 10:00 – 16:00
Pris: 2250 kr
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal: 15
Lärare: Ulf Evrén här

ulf evren

Kursavigift

Stängd


Kursavgift stud. arbetslösa, pensionärer

Stängd