Heaven Up Here Festival

17 aug 2019 17:00 - 18 aug 2019 01:00

Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, 117 43 Stockholm

Lördag 17 augusti 17:00-01:00
Färgfabriken
Åldersgräns 18 år
Förköp Early Bird-biljetter: 150 kr + service (OBS! Begränsat antal)

Heaven up here är din favoritindieklubb på Landet vid Telefonplan. För en kväll flyttar vi ut till våra grannar i Liljeholmen och bjuder på en heldagsfestival i Färgfabriken. 1 scen, 5 liveakter i Heaven Up Here-anda, DJs, barer inomhus och utomhus + typ Sveriges mest överkomliga biljettpris.

Live:

The Hanged Man

Under Rebecka Rolfarts vingar hittar ni kvartetten The Hanged Man.

Sedan 2013 har de spelat sin mardrömslikt vackra popmusik,
hela tiden i gränslandet av sorg, styrka, smärta, kraft, mysticism och fantasi. Sångerna har lockats ut ur den dolda brunn, i hjärtats hemliga vrår, och förevigats i den här världen med glänsande skrud.

The Hanged Man uppstod ur lugnet efter stormen, i en stillhetstid efter att världen plötsligt vänts upp och ner. Först då kunde ögonen börja se inåt.

Inspirationen kommer från mörka platser som skogar, himmel och hav - även det egna psyket där interiören är likt en sjö. Men platserna är inte nödvändigtvis läskiga, de är egentligen trygga. Det är på dessa ställen själen får rum att skrika ut sitt behov av bekräftelse.

Musiken har beskrivits som "fantastisk fusion av tarotkortsmörker och pop" (PSL) och "mörk pop av bästa kaliber" (Festivalrykten).

I november 2014 kom det första mini-albumet "First Quarter Moon", uppföljt av kassetten "Lord Have Mercy" i januari 2016, båda via Kning Disk.

Debutalbumet "Of Blood Is Full" släpptes i september 2017 via Dubious Records. Det spelades in på en gammal vingård i norra Italien, Palazzo Stabile, av Max-Måns Wikman.

Bandets musiker är alla välbekanta på den svenska musikscenen, då de också medverkar i band som Dungen, Saigon, side effects och Second Oracle:

Rebecka Rolfart - sång / gitarr
Elias Jungqvist - syntar
Mattias Gustavsson - bas
Dennis Egberth - trummor

Spotify

Saigon

Sedan uppkomsten i Berlin runt 2011 har Saigon släppt tre fullängdsalbum och ett antal mindre släpp, flyttat sin bas till Stockholm och turnerat olika delar av Europa flera gånger - där de ofta uppmärksammats för sina uttrycksfulla och explosiva liveframträdanden. På sina inspelningar har de däremot snarare fokuserat på experimenterande och omsorgsfull sammansvetsning av ljud och melodi, med resultat som beskrivits som eklektiska och uppfinningsrika. 

Deras fjärde fullängdsalbum, passande namngiven ‘IIII’, fungerar som ett steg bort från Saigons vanliga experimenterande, bearbetande sätt att spela in på. Den här gången har de fångat sitt sound live, som en sammansvetsad enhet. Resultatet är råare och mer avskalat än bandets tidigare släpp - mer likt den mer utåtriktade inkarnationen av Saigon som känns igen från deras liveframträdanden - utan att skygga tillbaka från den karaktäristiska blandning av maskinliknande rytmer, mörka syntmattor, skrikande gitarrer och starka melodier som är Saigon.

Bandet består av Siri Jennefelt, Oskar Carls, Linus Hillborg och Dennis Egberth.

Spotify

Duschpalatset

Duschpalatset, som nyligen släppte debutskivan Vinnarmusik, har varit ett bekant ansikte på norra Sveriges indiescen de senaste två åren. Med tre-fyra ackord, röster på bristningsgränsen och en förmåga att balansera mellan skrammel och schlagerballader har de vunnit en allt växande skara anhängare i hemstaden Umeå. Bandet själva beskriver sin musik som "om Helen Sjöholm i Kristina från Duvemåla sjöng i Pixies". Duschpalatset står hela tiden på tå, det här är inte bakgrundsmusik, det är musik som tar – kräver! - plats och att Vinnarmusik är ett debutalbum är inget annat än anmärkningsvärt.

”En del skivor har förmågan att få lyssnaren att komma nära direkt. Vinnarmusik är en sådan skiva. Rak, ärlig, ytterst närvarande.” HYMN

”Precis lagom skramlig indiepop om livets jävligheter när den är som bäst” GAFFA

"Musiken är taktfast och sakta medryckande, musik en vill dansa till – medan texterna vid närmare lyssning är något en snarare gråter till." POPMANI

"Duschpalatsets debut Vinnarmusik är ett kort och klockrent släpp med poppiga indielåtar, fyndiga texter och knasig humor. Estetiken är fritidsgårdsdoftande romanser, dammiga sommarlovsdagar på parkeringsplatser och skrapsår från omkullvälta cyklar." NÖJESGUIDEN

Spotify

Ivy

Ivy är tidigare Holy-medlemmen Annika Nalins nystartade soloprojekt. I höstas debuterade hon med singeln Star som kallades för ”kalejdoskopisk drömpop bryggd på stjärnstoft”, och har sedan dess öppnat för det chilenska psykbandet The Holydrug Couple, sydkoreanska Say Sue Me och The Essex Green. Live består Ivy även av Nora Karlsson, Hannes Fredriksson Franck och Gabriel von Essen, och det bjuds på fantasifull psykpop med skrikig fuzz och finstämda synthslingor.


Spotify


Heaven Up Here Festival arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet, Svensk Live - Unga arrangörsnätverket och med stöd av Stockholms stad.