Hazelius Hedin & Sanna Hogman på Båtsman Music

Hazelius Hedin & Sanna Hogman på Båtsman Music

Biljetter från 275,00 SEK

Plats

Datum

19 jul 2023 18:00 - 22:00

Beskrivning

Båtsman Music presenterar Hazelius Hedin & Sanna Hogman. 

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Sanna Hogman och Hazelius Hedin för musiken. 

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. 

Nu finns här Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.


Den här kvällen firar vi särskilt med folkmusik och visa då det legendariska Hasselörodden genomförs på dagen och fyller Västervik med vår skärgårdshistoria. Vi välkomnar er till Båtsmansgränd på kvällen den 19 juli, för att förlänga njutningen av historiens och traditionens vingslag, på en historisk plats. 

Läs gärna de praktiska detaljerna längst ner på sidan.
Välkommen, du är väntad! 


Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör.

Duon har senaste åren skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen, och rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna.

Hazelius Hedin har släppt 3 Album, varav det senaste ”Jorland” blev nominerat till Grammis.


2021 firade Hazelius Hedin 13 år på scenen tillsammans. På det senaste albumet Jorland och på konserterna framförs en samling sånger som ger oss inblick i människoöden ur en annan tid. Texterna vidrör både tro, hopp och kärlek, men även folks slit och strävanden för en bättre tillvaro, samt emigration och avsked.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol, gitarr

Sångaren, multi-instrumentalisten och låtskrivaren Esbjörn Hazelius har i nära 30 år förtrollat publiken med sin djupa, varma stämma och sitt strängspel. Han har bl.a. medverkat i grupperna Quilty, Jul i Folkton, Eitre, och även verkat som musikalisk motor, producent och kapellmästare bakom artister som Sofia Karlsson och Tomas Ledin. Esbjörn har medverkat på ca 100 skivproduktioner, och har i flera sammanhang belönats med nomineringar och priser från Grammisgalan, Folk-& Världsmusikgalan och Manifestgalan. Esbjörn har även synts som konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival och som Artist in Residence vid Malmö Musikhögskola.

Johan Hedin – soprannyckelharpa, oktavnyckelharpa, sång

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare och låtskrivare som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Han är aktiv som medlem och initiativtagare till världsmusikgruppen Bazar Blå, folk/barockensemblen Silfver, trion Björnlert Hedin Pekkari, samt framträder tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam. Han har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson, Maria Kalaniemi m.fl. Johan har spelat in ett tjugofemtal plattor varav två soloalbum i eget namn.Sanna Hogman

Sanna växte upp i visstaden Västervik och studerade sång på Fridhems folkhögskolas jazzlinje. Därefter läste hon vidare på Artisten (Högskolan för Scen och Musik) i Göteborg. När hon släppte sitt debutalbum ”Buss 18 till dig” (2013) översköljdes hon av kritikerkårens hyllningar. Musikjournalisten Jan Gradvall skrev bl. a. att: ” Hon har potential att nå en lika stor publik som Melissa Horn och Marie Bergman. Det är väldigt sällan man hör album med nya artister som är så här välskrivna och superbt välarrangerade.”

2015 kom uppföljaren ”Medan tid är ska vi ro”.

Ett möte med en gammal munk, meditation på ett italienskt hustak och ett knepigt förhållande till tvåsamhet. Sanna Hogman säger att inspirationen till detta album delvis kommer från hennes ”sökande frihetssjäl”. Till skillnad från förra albumet är samtliga låtar på svenska och soundet mer folkmusikinriktat. Låten ”Orden” är en duett med folkmusikern Esbjörn Hazelius och släpps som singel med musikvideo. ”Esbjörn har länge varit en inspiratör för mig, så det känns extra kul att få låta våra röster gå hand i hand”, säger hon.

Två barn senare, 2020, mitt under pandemin släppte hon den tredje plattan Gräl som på grund av rådande omständigheter kom lite i skymundan.

Sanna har stått på många musikscener och visfestivaler men även verkat på Stadsteatern. Under åren har hon gjort flera resor där hon undersökt musikkultur i Sydafrika, Sydamerika och USA. 2012 mottog Sanna Hogman STIMs stipendium.

Hösten 2023 planerar hon en längre turné där hon varvar sin egen musik med personliga berättelser om ADHD. Vad innebär det att i en vardag som tenderar att vilja snurra allt snabbare och effektivare leva med adhd och vad händer när man vägrar infinna sig och istället går sin alldeles egen väg? • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig. 
 • Konsertstart 19.00.
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00 
 • Du sitter vid bord i cafédelen eller på bänk/matta närmast scenen. Fri sittning. 
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan. 
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna. 
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det. 
 • HWC finns på restaurangen. 
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer stora delar av publikytan att ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna. Tagga oss gärna om du delar bilder på sociala medier med #båtsmanmusic och #eventolot
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt. 
 • Press - kontakta arrangören för tillstånd.


Arrangemanget är en del av destination Västervik.
vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv. 

Lokal

Båtsmansgränd Båtsmansgränd, Båtsmansgränd, 593 30 Västervik

Headliners

Hazelius Hedin
Artist/Musiker/Låtskrivare
Sanna Hogman
Artist/Låtskrivare

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.