skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Hausswolff+Roedelius+Chaplin+Story+ZAVOLOKA

Eventet är avslutat

Hausswolff+Roedelius+Chaplin+Story+ZAVOLOKA

Från 207,00 SEK

Plats

Datum

12 aug 2022 20:00 - 23:00

Beskrivning


Vi är stolta att kunna presentera några av de internationellt största inom elektronmusik och ljudkonst som kommer för en exklusiv spelning på Rikstolvan.

Carl-Michael von Hausswolff

Hans-Joachim Roedelius

Christopher Chaplin

Tim Story

ZAVOLOKA

Carl Michael von Hausswolff är tonsättare, bildkonstnär och curator baserad i Stockholm, Sverige. Hans huvudsakliga verktyg är inspelningsenheter (kamera, kassettdäck, radar, ekolod) som används i en pågående undersökning av elektricitet, frekvens, arkitektoniskt utrymme och paranormal elektronisk störning. Större utställningar inkluderar Manifesta (1996), documenta X (1997), Johannesburg Biennial (1997), Sound Art - Sound as Media på ICC i Tokyo (2000), Venedigbiennalen (2001, 2003 och 2005) och Portikus, Frankfurt (2004). Von Hausswolff fick priset Prix Ars Electronica för digital musik 2002.

Hans-Joachim Roedelius är en tysk elektronmusiker och kompositör, mest känd som en av grundarna av de inflytelserika "cosmische" grupperna Cluster and Harmonia. Han uppträdde också i ambientjazztrion Aquarello.

Hans-Joachim Roedelius anses vara en av grundarna av samtida populär elektronisk musik. Anmärkningsvärt produktiv har Roedelius medverkat på långt över 100 releaser med egna arbeten och samarbeten. Han är född 1934 och har bott i Baden, söder om Wien, sedan 1978 där han började sin karriär som professionell kompositör/musiker/författare i slutet av sextiotalet, med ljudexperiment som beskrivs som "anarkistiska musikalisk actionism". Väl ansedd som en kollaboratör har han arbetat med många kompositörer och musiker inklusive Brian Eno, Holger Czukay, Michael Rother, Konrad Plank, Peter Baumann, Dieter Moebius, Fabio Capanni, Jurij Novoselic, Hiroshi Kobayashi, Andres Gil, Felix Jay, Nicola Alesini , Konrad Schnitzler, Alexander Czjzek, Eric Spitzer-Marlyn och många andra.

Christopher James Chaplin är en schweizisk född engelsk kompositör och skådespelare. Han är den yngsta sonen till filmkomikern Charlie Chaplin och hans fjärde fru Oona O'Neill. Sedan 2005 har Chaplin fokuserat på en karriär som kompositör och har samarbetat med bland annat den tyska experimentella, ambient- och elektroniska musikern Hans-Joachim Roedelius. 2010 skrev han på Fabrique Records och släppte sitt solodebutalbum Je suis le Ténébreux 2016.

Timothy Glenn Story är en amerikansk kompositör, musiker och producent. Han etablerade ett världsomspännande rykte som en skapare av känslomässigt komplex kammarmusik som blandar klassisk instrumentering med elektronik. Förutom 13 soloalbum och många samlingar har Storys verk dykt upp på ett flertal TV- och filmljudspår. Anmärkningsvärda samarbeten inkluderar sex släpp med Hans-Joachim Roedelius, tre släpp med Dwight Ashley och ett annat projekt med både Ashley och Roedelius med titeln "Errata" (2008).

Zavoloka (Kateryna Zavoloka) är en samtida experimentell musik- och elektronisk kompositör, ljudkonstnär, improvisatör, artist och grafisk formgivare från Kiev, Ukrainas huvudstad. Hon är född 1981.
Ordet zavoloka betyder djup dimma och även maverick på ukrainska. Zavolokas främsta musikintressen är att blanda gamla ukrainska traditioner med modern elektronisk musikteknik. Hon kombinerar melodisk experimentell elektronisk musik med självinspelad ukrainsk folkmusik.

Lokal

Rikstolvan Rikstolvan, Rikstolvan 34, 272 92 Simrishamn

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer