Hannes Junestav, trombon

14 feb 2019 19:00 - 20:00

Lilla salen, Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Examenskonsert, kandidat jazz

Efter ett utforskande arbete kring dynamiska förändringar och dramaturgiska förlopp inom jazzmusik och improvisation, framför Hannes Junestav egenkomponerad, nyskriven musik med fokus i att skapa en verkligt spännande helhetsupplevelse för åhörarna.

Det handlar om att komma ifrån några få, överväldigt dominerande mönster vad gäller exempelvis uppbyggnad av soloinsatser och låtars storform, som har präglat jazzmusiken i många decennier. Även om dessa mönster i allra högsta grad är effektiva och väl fungerande, finns det talande exempel på musik som frångår dem och i detta skapar något som kan kännas nytt, fräscht och spännande. Med den utgångspunkten har Hannes undersökt och experimenterat för att hitta konkreta, applicerbara alternativ till de traditionella mönstren och därefter skrivit ny musik inför sin examenskonsert, med resultaten av förarbetet i centrum.

Hannes Junestav genomför denna examenskonsert tillsammans med sin kvartett som bildades för drygt tre år sedan. Stilmässigt grundar sig musiken i jazzmusik från 60-talet, med subgenrer som Hard Bop och Post Bop, men har också inslag av en bredd av olika stilar besläktade med jazzen.

Hannes Junestav – trombon
Britta Virves – piano
Uno Dvärby – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor

Gratisbiljett UTSÅLT