skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Hannes Bennich - When Losing a Dream to Reality

Eventet är avslutat

Hannes Bennich - When Losing a Dream to Reality

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

10 maj 2023 19:30 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Hannes Bennich, född 1994 i Norrköping, är en svensk altsaxofonist och kompositör. Han har snabbt utmärkt sig på den nordiska jazzscenen med sitt rytmiska spel och sin tekniska frihet. Hannes är nu aktuell med sin debutskiva ”When Losing A Dream To Reality” som släpptes den 28:e oktober på det brittiska skivbolaget Whirlwind Recordings. Han är den första svenska bandledaren på skivbolaget och en svensk debutant som får skivkontrakt med ett prestigefyllt engelskt skivbolag hör inte till vanligheterna.
Att Michel Janisch som driver Whirlwind Recordings fastnade för altsaxofonisten Hannes Bennich var förstås på grund av musikens kvalitet och även att den passade perfekt, stilmässigt, i bolagets utgivning.

Whirlwind Recordings startades 2010 och har gett ut 170 skivor med bland Lee Konitz, Walter Smith III, Gilad Hekselman mfl men nu alltså också Hannes Bennichs debutskiva "When Losing a Dream to Reality". Skivan hämtar sin inspiration från människors olika drömmar och visioner och skivans titel "When Losing a Dream to Reality" summerar hur man förlorar en dröm så fort den är uppfylld. Oavsett resultat så kan du inte längre påverka eller forma drömmen dit du kanske hade önskat.

Under 2021 och 2022 har Hannes turnerat runt om i Europa med Kathrine Windfeld Sextet, på bland annat Ronnie Scotts, Montmartre, Leopolis jazzfest, Stuttgart jazzopen mm.
Hannes är även med i Helen Salims band som förra året blev prisad för sin debutskiva Imaginary Gardens.

Arrangör

Bullret Jazzklubb är en klubb i Malmö med fokus på högkvalitativa konsertupplevelser och god atmosfär. Premiären skedde våren 2014 och vi har nu etablerat oss som en god representant för den svenska jazzscenen.

Bullret Jazzklubb drivs i samarbete med Malmö stad, Musik i Syd, Kulturrådet via Svensk Jazz, Malmö Live Konserthus och Inkonst
Det är vi mycket glada över.

Lokal

REHAB Kultur festlokal konferens, Spånehusvägen 83, 214 39 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer