skip to main content

Hamrå Orkester - Releasekonsert & Friday Late Night Jamsession

Hamrå Orkester - Releasekonsert & Friday Late Night Jamsession

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

12 apr 2024 20:30 - 23:00

Beskrivning

Konsert och skivrelease! Hamrå Orkester släpper sitt första album: 32.8

2023 stegade det nyfödda bandet Hamrå orkester in i studio Tonkontroll i Göteborg och spelade in nio nyskrivna kompositionerna. Ljudtekniker var Åke Linton. Efter mastring av Hans Ohlsson på Svenska Grammophonstudion ges nu musiken ut av Prophone Records/Naxos i april, 2024.

32.8 är en resa mellan olika musikaliska världar. Vacker tidlöshet och varmt mörker med lugna och energisprakande inslag utlovas. Hamrå Orkester hoppas att du som lyssnare vaggas in i en skön stämning och glömmer bort värdsliga saker för en liten stund.

Om man, som så många envisas med, måste bestämma genre på 32,8 och försöka förklara musiken, kan följande ord passa in; Jazz, filmmusik, nostalgi, tidlöshet, minimalism, energi…

Eller så lyssnar ni och skapar er en egen bild.

Musiken är komponerad och arrangerad av Fredrik Hamrå, jazzmusiker från Lerum, som de senaste 20 åren spelat i många olika sammanhang innanför och utanför Europas gränser med artister som Timbuktu, Jazz & Fly Fishing, Dick Lövgren, Fredrik Ljungqvist, Björn Ingelstam, Klabbes bank m.fl

Efter att ständigt vara sideman och spela musik skriven av andra, bestämde sig Fredrik för att sätta ihop ett band av egenvalda musiker och skriva ny musik för orkestern. Musiken och titlarna är hämtade eller inspirerade från äventyr och händelser på avlägsna och ibland märkliga platser Fredrik befunnit sig på.


_

Björn Cedergren - Tenorsaxofon // Patrik putte Janson - Trumpet // Andreas Thurfjell - Basklar. & altsaxofon // Simon Westman - Piano // Olli Rantala - Bas // Fredrik Hamrå - Trummor & komposition

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer