Hamlet II: Exit Ghost

21 mar 2018 12:00 - 12:30

Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

En föreställning om identitet och minne.

Hamlet II: Exit Ghost är en gestaltning av det tvivel och handlingsförlamning som Hamlet känner inför det våld han ombeds utföra och som Ofelia tvingas till av rådande omständigheter. Det är en föreställning om identitet och minne. Texten är en helt ny bearbetning av Shakespeares klassiker. Den är i egentligen mening inte en uppföljare, även om titeln anspelar på det, utan snarare ett sätt att undersöka några av dramatikerns odödliga retoriska figurer och de två unga människornas öde i pjäsen. Det är också ett sätt att försöka närma sig ett av världslitteraturens stora verk, genom att arbeta med några utvalda tankar och bilder och genom att göra pjäsen i pjäsen, den teateruppsättning som finns beskriven i verket, till själva formen för undersökandet.

Text: Jörgen Dahlqvist och Musik: Kent Olofsson Medverkande: Linda Ritzén och Rafael Pettersson. Version för Radioteatern

Föreställningen hade premiär i november 2010 och fick stor uppmärksamhet också internationellt. Den spelades på flera stora scenkonstfestivaler i Europa, bl Kunstenfestivaldesartes i Bryssel 2012. Samma år gjordes en ny version för Radioteatern och det är denna som presenteras i en specialversion för Klangkupolen vid KMH.

Gratisbiljett

Ej tillgänglig