skip to main content

Guidad visning av Bogesunds slott

Guidad visning av Bogesunds slott

Från 100,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

1 juni 2024 - 15 september 2024

Beskrivning

Följ med på en tidsresa från Per Brahe den yngres kvadratiska stenhus från 1640-talet till släkten von Lantinghausen von Höpkens romantiska riddarborg från 1860-talet. Övergivet och förfallet under 1900-talet  tvångsinlöste svenska staten egendomen 1946 enligt "Lex Bogesund".

Se vackra, slitna och orörda miljöer från stormaktstiden, 1770-talets- kakelugnar och unika tapetskatt fram till resultatet av 1800-talets ombyggnad och totalrenovering. 

Visningen, som  tar en timme, genomförs i en liten grupp på c:a 15 personer.

Ej handikappanpassat

Arrangör

Följ med på en tidsresa från Per Brahe den yngres stenhus från 1640-talet till 1860-talets romantiska riddarslott. Se orörda miljöer från stormaktstiden till 1770-talets tapeter och kakelugnar, efter 1800-talets totalombyggnad med vinterträdgård, matsal, kapell och gravkammare till 1900-talets förfall viket ledde till att slottet tvångsinlöstes av svenska staten 1946 enligt "Lex Bogesund".

Rundvandringen sker nu i en liten grupp på 14 personer. 

Slottet är ej handikappanpassat.

Lokal

Bogesunds slott, Per Brahes väg, 185 93 Vaxholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer