skip to main content

Guidad tur om gamla ångkraftverket

Guidad tur om gamla ångkraftverket

Från 119,00 SEK

Plats

Datum

10 jun 2024 18:00 - 19:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkomna på en guidad tur utomhus och inomhus vid det gamla ångkraftverket. Hör om stadens unika ångkraftverk som var känt och beundrat internationellt, med banbrytande teknik och fenomenal prestanda!

Hör om bakgrunden varför det kom till, hur det användes, se var arbetarna bodde och hör hur WW1 och WW2 påverkade området och användningen. 

Första halvan av turen sker utomhus runt kvarteret där vi ser ångkraftverket utifrån och de gamla arbetarkvarteren. Andra halvan sker inomhus via en utställning i Kokpunkten och med ett besök i det bevarade pannkontrollrummet inne i Steam Hotel (två våningar upp via en spiraltrappa, ej hiss) samt med ett varv runt unika pannan P12. En intressant tur utlovas!

Samling utanför entrén till Steam hotel kl 17:55.


Arrangör

Deila och Dåtiden AB arrangerar guidade turer i Västerås, med det lilla extra. Tidsenliga kläder och foton eller bilder från förr ingår i turen.

Lokal

Utanför Steam hotels entré, Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer