Guidad tur i Kopparlunden

Guidad tur i Kopparlunden

Från 90,00 SEK

Plats

Datum

19 apr 2023 18:00 - 19:00

Beskrivning

Kom och gå en intressant tur i mysiga Kopparlunden! Vi har ett rikshistoriskt intressant område där! Det här är en industrihistorisk tur med fokus på Svenska Metallverkens historia och hur de kompletterade ASEA. Lillebror och storebror som ändrade de kursen på stadens historiska utveckling. Tillsammans elektrifierade de Sverige!

Hör om VD:n Erik Falk och överingenjören James Forsstedt som blev ovänner, om den legendariske sjukvårdaren Goecke. Se bilder på de gamla arbetarkvarteren där familjerna bodde m.m. Med många bilder från förr.

Denna tur kan även ses som en fortsättning av Aseaturen.


Vi träffas kl 17:55 utanför entrén till Culturen. Turen avslutas i närheten av restaurang Heat.

Välkomna!

Arrangör

Deila och Dåtiden AB arrangerar guidade turer i Västerås, med det lilla extra. Tidsenliga kläder och foton eller bilder från förr ingår i turen.

Lokal

Culturen, Sintervägen 6, 721 30 Västerås

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.