Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Gränser: musik och konst med årets Veronica Öhman-stipendiater

Eventet är avslutat

Gränser: musik och konst med årets Veronica Öhman-stipendiater

Från Gratis

Plats

Datum

19 maj 2022 18:00 - 19:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse förvaltar flera stiftelser och delar årligen ut omkring 100 studiestipendier. Från och med 2021 förvaltar vi även Veronica Öhmans Stipendiestiftelse, som har som ändamål att uppmuntra unga kvinnor som utbildar sig inom musik- och kulturområdet. I år har för första gången fyra stipendiater utsetts och de presenterar tillsammans föreställningen Gränser där musik och konst samverkar.

De fyra stipendiaterna är Hanna Blomberg, Kayo Mpoyi, Ebba Eriksson och Ella Kjellberg.

Hanna Blomberg studerar till kompositör på Musikhögskolan i Malmö, har tidigare studerat klassisk violin och ingår i folkmusikbandet Trio Wolski som har släppt två album. 

Kayo Mpoyi studerar fri konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har arbetat med sin mors fotografier i samarbete med National Black Theatre in Sweden (NBTS) och Etnografiska museet i Stockholm. Parallellt med sina konststudier är Mpoyi också författare.

Ebba Eriksson studerar klassisk musik med inriktning klarinett på Musikhögskolan i Malmö, tillsammans med Ella Kjellberg. De två bildade 2020 klarinettduon Duo ELBA där de lyfter fram klarinettmusik ur den klassiska repertoaren, samtidigt som de omarrangerar och omarbetar musiken. För tillfället fokuserar de på klarinettmusik skriven uteslutande av kvinnliga kompositörer och arbetar på en inspelning av ett album. 

Pianist: Klara Andersson. Programblad delas ut på plats.

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse instiftades år 1887, då som en del av Fredrika Bremer-förbundet, men är sedan 2001 en egen organisation. Genom åren har Stipendiestiftelsen fått en mängd donationer. Veronica Öhmans Stipendiestiftelse är den senaste donationen.

Bild 1: Hanna Blomberg, foto Anders Bergön.

Bild 2: Kayo Mpoyi, foto Kajsa Göransson, Norstedts.

Bild 3: Duo Elba, foto Selma Kaplanoglu. 

Lokal

Julius Hus Julius Hus, Bondegatan 21A, 116 33 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer