Good Luck Club: Eavesdrop + EIR

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
18 jun 2021 19:30 - 22:00
Superarrangör
Biljetter 150,00 SEK
Biljetter 150,00 SEK

Oceanen & Good Luck Club presenterar: Eavesdrop + EIR

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 18 juni
Insläpp: 19:30
Konsert:
20:00
Åldersgräns: 20 år


Good Luck Club är en klubb som vill ge akter en plattform att växa sig större på, inför att världen så småningom och förhoppningsvis öppnar upp igen. Kom och upplev några av de framtidsnamn vi tror att ni kommer se på andra sidan av alla restriktioner och begränsningar!


Eavesdrop 

Varje gång man lyssnar igenom electronica-duon Eavesdrops debutalbum “Directions” är detsom att ett nytt, helt briljant guldkorn uppenbarar sig för varje gång. Alexander Thellner och Klara Goliger fångar en först i blandningen av förföriska syntbasar i klass med fransmännen i Justice och den evigt blomstrande syntpop-euforin hos Susanne Sundfør, men det som får en att stanna mer än frivilligt är alla utsvävningar däremellan. Den känsloladdade soul-melankolin i “I Can’t Be With You Right Now”, det freteniska percussionarbetet i “Magic”, eller den oemotståndliga LCD Soundsystem-passagen i “William” är bara några av en handfull höjdpunkter.

Men resan slutar inte där. Vi har det stora nöjet att få husera Eavesdrops första spelning på cirka 18 månader, i lagom tid till de purfärska singlarna “In the Sea” och “Under the Moon”. Influenserna från albumet består, om än något förfinade, och med samma akuta känsloförmedling som innan. Så om du behöver en akut dos med glädje och bultande bas i kroppen har Eavesdrop exakt rätt recept för dig.


EIR

Trots att EIR har fötterna i Malmö och hjärtat från Umeå känns hon mer rotad i det utomjordliga, snarare än någonting från en plats på jorden. Redan på sin några månader gamla debut-EP kan hon kanalisera en alienliknande eskapism som tog The Knife och Grimes åratal att göra perfekt. Det är som att bli kastad in i ett glittrande rymddelirium när “Swallow” drar igång, inslängd i en formel 1-limousine på en motorväg i Saturnus ringar medan EBM-manin dundrar på “As U Sleep”, för att sedan sakta dras ner i atmosfären igen när den ständigt drivande bangern “Soil, Soil, Soil” lockar med en universell hit-kvalité. Man skulle kunna säga att EIR:s tagning på synthpop är bortom denna värld, kort och gott.


Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.