GJO: remember Wayne Shorter feat. Svante Henryson

GJO: remember Wayne Shorter feat. Svante Henryson

Biljetter från 75,00 SEK

Plats

Datum

3 apr 2023 19:30 - 22:00

Beskrivning

WAUXHALL JAZZ - botar din måndagsblues Upplev en härlig start på veckan med musik, mat och dryck i hemtrevlig atmosfär.

----------------

Måndagen den 3/4 kan stans roligaste storband presentera en unikt gäst och världsartist till publikens förtjusning! Med många strängar på sin lyra (bokstavligen) rör sig kompositören, cellisten, bassisten, gitarristen Svante Henryson på högsta nivå mellan stilarna heavy metal, pop, klassiskt och jazz. Ikväll tonvikt på jazz (och troligen mest cello) när vi också gör en hommage till nyss bortgångne jazzgiganten Wayne Shorter.

En unik kväll med musik som går från finstämt till supersvängigt från både Svante och Shorter i vacker blandning. Virtuost i både musicerande och komposition.

Svante Henryson blev redan som 12-åring förälskad i basen och efter att ha sett Stan Getz på jazzfestival och sen Stockholms Filharmoniker var det musiken som gällde. Han blev som tonåring anlitad som kontrabassolist i Oslo Filharmoniker och har i sin klassiska bana spelat över hela världen med artister som Roland Pöntinen, Martin Fröst och Anne Sofie von Otter.

På 90-talet turnérade Svante över världen med the-one-and-only Yngwie Malmsteen med skrikande fans (och hårsprej) och har jobbat med artister som Ryan Adams, Elvis Costello och Steve Gadd som musiker och kompositör.

Inom jazzen har Svante gett ut flera egna skivor under det prestigefyllda bolaget ECM och jobbar ofta med artister som Jon Balke, Anders Jormin, och Palle Mikkelborg.

Wayne Shorter var nästan lika mångsidig som Svante och nog den som format den moderna jazzen mest efter dess tillblivelse. Wayne är skaparen av många av de mest spelade standardlåtarna idag. Melodiskt, sinnrikt och vackert tycker många utmärker Shorters unika kompositörsskap men också supersvängig hardbop och popinfluerad jazz fusion. Wayne präglade de ikoniska band han var med i som Miles kvintetter, Art Blakeys Jazz Messengers, Weather Report och alltid med finess. Och så förstås en otrolig saxofonist som inspirerat jazzmusiker i generationer!

Konserten med Svante har gjorts möjlig genom ett samarbete med Luleå Tekniska Universitet.


Wauxhall Jazz = Contrast Public House, 3e Långgatan 16, Göteborg.


Foto: Kristin Lidell, Mats Bäcker

----------------

1:a måndagen varje månad spelar Göteborg Jazz Orchestra med mottot "Jazz är kul". GJO främjar jazzen i Göteborg, alltid sväng, uppmuntrar unga förmågor och har spännande gästartister/teman.

Bli stödmedlem, få rabatt och ta del av filmer m m på: https://www.patreon.com/


"Göteborg Jazz Orchestra är häpnadsväckande bra!”

(Mats Hallberg i OJ/JAZZ)


Hemsida / Spotify / Facebook / Instagram /Patreon


🌎 INSLÄPP

Insläpp från kl 17.00 för bokade/biljett.

Bandet spelar kl 19.30, 2 set med paus.


🌎 BORDSBOKNING

Boka matbord och kolla på menyn här! 

🌎 TILLÄNGLIGHET

Lokalen är rullstolsanpassad. För frågor, maila info@contrastgbg.se

I samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet

Arrangör

Wauxhall Jazz – ditt vardagsrum på måndagskvällar (ibland på lördagsluncher) med musik, god mat och dryck i goda vänners lag i hemtrevlig atmosfär. Här förlänger du helgen med måndagen och botar din måndagsblues.

Vi håller till i gamla brandstationen (Contrast Public House) på Tredje Långgatan 16, Göteborg (lokal i markplan utan trösklar).

Hemsida / Spotify / Facebook / Instagram 

Lokal

Wauxhall Jazz, Tredje Långgatan 16, 413 03 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.