GIBCA Extended: Konstutflykt till Dalsland

17 okt 2015 09:00 - 19:00

Fengersfors, 66295 Fengersfors

GIBCA Extended är en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal, gibca.se

Lördagen 17 oktober anordnar GIBCA Extended en heldagsutflykt med buss till Dalsland.

Dagen inleds med ett besök hos en grupp konstnärer från Not Quite som befinner sig i Åmål för historieskrivningar och hantverkande. Vi stannar sedan för lunch på Not Quites café, i omvandlade fabrikslokaler, innan bussen åker vidare till Dals långed. Där vi får höra en levande ljudinstallation baserad på ljud från REXCELL-fabriken, som en poetisk betraktelse i ljud, ljus och bild över en 170 årig epok som går i graven när fabriken stängs under hösten 2015. Det bjuds sedan på fika i ett av Sveriges äldsta Folkets Hus. På väg tillbaka mot Göteborg tar bussen oss till tågstationen i Mellerud, där Ulla Mogren framför en installation och ett performance. Läs mer om GIBCA Extended här och våra aktörer här.

Konstnärer och musiker levandegör bussresan både till och från Dalsland. Musik och workshop hålls av Maria Q Brising, Mats Dimming och Birgitta Thole.

Bussen avgår från Shellmacken vid Nils Erikssonterminalen i Göteborg lördagen 17 oktober kl 9.00, och beräknas återvända runt kl 19.00. Hela kalaset kostar 180 kr, och då ingår resa, besök, lunch och fika.

Biljetter går att köpa fram till 14/10 kl 22.00.

För mer information eller frågor, maila contact@gibca.se eller ring 031-12 08 46

Bild: Långedprojektet / Kalas hos Signe Pettersson / Fotograf: Karl Sundström, Dals Långed

Biljett Ej tillgänglig