skip to main content

Georgiska Marani-dagen

Georgiska Marani-dagen

Från 1.200,00 SEK

Plats

Datum

7 sep 2024 12:00 - 15:00

Beskrivning

GEORGISKA MARANI-dagen i Vejby Marani. Välkomna att fira internationell fred, kultur och vänskap i vår georgiska vinkällare med Qvevri-lerkrus. En upplevelseresa i kultur, plats, tid och rum. Traditionell ortodox välsignelse och gudtjänst-ceremoni med heliga prästerna Shio-Shota Bitskinashvili och Nikoloz Gubaevi från Georgiska kyrkan i Stockholm med gudomlig körsång från Temo Potaskaevi med Georgiska kyrkokören, dansuppvisning till georgisk traditionell musik samt georgiska smakläckerheter och utvalt heligt vinpaket från vingården och Georgien.

FN och UNESCO erkände 2013 Qvevri-metoden att tillverka vin som ett kulturellt världsarv. I Kaukasus har man gjort vin på detta vis i 8000 år. Fest-ceremonin på Vejby Vingård är unik internationellt och den första av sitt slag i Sverige. I Vejbystrand på Bjäre, från foten av mäktiga Kaukasus, välkomnar vi Georgien och håller vintraditionerna levande här vid foten av Hallandsås.

Stående inbjudan går varje år till Ambassadören från Georgiska ambassaden samt lokala politiker.

PRIS: 1200 SEK/person inkluderar matpaket, vinpaket och invigningsceremoni. Varaktighet 3 timmar.

Först till kvarn!

Marani-festen sker i två pass, kl 12-15 samt kl 16-19 efter folkhälsomyndighetens råd mht Covid-19. Frågor besvaras av Jeppe Appelin tel. 0707729259. Tips: Boende bokas separat på Vejbystrands Vandrarhem och Vejby Strand Hotel som ligger nära inom gång och cykelavstånd.

Arrangör

Vejby Vingård - a single vineyard with qvevri marani winery for premium red, rosé, pet nat and ora

Lokal

Vejby Vingård, Västra Ljungbyvägen 319, 266 51 Vejbystrand

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer