Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Geoff Tate (Queensryche) - Best of OPERATION: MINDCRIME & THE WARNING

Eventet är avslutat

Geoff Tate (Queensryche) - Best of OPERATION: MINDCRIME & THE WARNING

Från 371,00 SEK

Plats

Datum

17 feb 2023 22:00 - 18 feb 2023 01:00

Beskrivning

Det må låta klyschigt, men här här kan vi verkligen tala om mannen, myten och legenden. The one and only, Geoff Tate. Frontmannen från en av rockhistoriens största och viktigaste band, Queensryche, kommer tillbaka till Make it Sound och Droskan. Den här gången på en fredag. Magiskt!

Special Guest för kvällen är LEKSI från Boston, USA.


Geoff Tate: kl 22.00 - 00.00 (ca 120 min)
Stängning: 02.00.


Ålder: 18 år
I dörren: 450 kr
Garderob: 40 kr

OPERATION: MINDCRIME

Efter att på de första plattorna låtit mer eller mindre som Seattles svar på Iron Maiden och annan brittisk heavy metal släppte Queensryche 1988 ”Operation: Mindcrime”. Utan tvekan ett mästerverk. Flera klasser bättre än allt annat med bandet. Kanske till och med den mest helgjutna platta som någonsin gjorts.

I slutet av det glada 80-talet var det tuffa tider för den hårda rocken. Vågen av den brittiska hårdrocken hade ebbat ut och banden delades hårdraget upp i två läger.

På den ena sidan regerade de androgyna spandexknuttarna som spottade ut kraftballader i en aldrig sinande ström, och på den andra fanns de aggressiva killarna med band som skapade nya genrer som hette Metal i efternamn och hade förnamn som Thrash-, Death- och Speed-.

Queensryche struntade i de rådande trenderna och släppte en platta som inte passade in i något av lägren. Varken musikaliskt eller textmässigt. Musiken är inte kommersiellt tillrättalagd med listorna i sikte och kan utan överdrift kallas för pretentiös. Epitetet prog-metall har använts mer än en gång.

Texterna handlar varken om tomtar och troll eller brudar och bärs. De är starkt politiska och samhällskritiska. Mottagandet i USA var förståeligt nog inte det varmaste från myndighetshåll.

Det här var visserligen innan Tipper Gores klistermärken prydde var och varannan platta i det stora landet i väster, men utan att överdriva kan man säga att låtarna inte spelades särskilt mycket på de stora radio- och TV-kanalerna när plattan släpptes.

När man lyssnar på den nu, tretton år efter det att den släpptes, känns det rätt konstigt. Å ena sidan hör man att tiden gått – rent musikaliskt och produktionsmässigt, även om det känns som om den åldrats med värdighet – men samtidigt är det som om tiden stått still och ingenting har hänt sedan slutet av 80-talet.

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck Mer