Foto av Dan Roizer @ Unsplash Foto av Dan Roizer @ Unsplash
Eventet är avslutat

Gambia – intervention för demokrati

Gratis

Plats

Datum

3 okt 2018 18:00 - 20:00

Beskrivning

Gambia är en kolonial skapelse i Västafrika som lever på turism och export av jordnötter med en nu växande ekonomi. Yahya Jammeh kom till makten efter en kupp 1994 och styrde landet i 22 år med auktoritära metoder. I december 2016 vann oppositionens Adama Barrow presidentvalet och tillträdde som president 2017. Jammeh gick till motvärn och krävde att valet skulle ogiltigförklaras. Militära trupper från grannländer intervenerade och lyckades säkra valresultatet och presidentskiftet.

Seminariet kommer att behandla utvecklingen och de närmaste framtidsutsikterna i Gambia samt påverkan på övriga Västafrika och Afrikanska kontinenten.

Medverkan av:
Elisabeth Gomez, entreprenör och riskanalytiker som driver företag i Gambia
Mamodou Jallow, riksdagsledamot (V), Gambiakännare,
Maria Leissner, Stockholmsbaserad ambassadör för flera länder i Västafrika, bl a Gambia 
Lennart Wohlgemuth, forskare och biståndsexpert i Afrikafrågor

Samtalsledare:
Rosalie Sanyang, tidigare ABF-ombudsman som lett samarbetsprojekt i Gambia för Palmecentret och Forum Syd

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm, ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.