skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

FULLBOKAT: Henrik Berggren om landet utanför: Sverige och kriget 1943-1945

Eventet är avslutat

FULLBOKAT: Henrik Berggren om landet utanför: Sverige och kriget 1943-1945

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

18 apr 2024 18:00 - 19:30

Beskrivning

När den tyska krigslyckan vänt höjs röster för att Sverige ska lägga om kursen i de allierades riktning. Insikten om att nazisterna är på väg att utplåna Europas judar blir allt tydligare. Det stoppar dock inte Sverige från att exportera kullager till Tyskland. När USA hotar att bomba SKF i Göteborg ställs frågan om neutralitet på sin spets.

I tredje delen av bokserien ”Landet utanför” skildrar Henrik Berggren de sista dramatiska krigsåren. Välkommen på ett spännande samtal mellan författarna Henrik Berggren och Karin Westin Tikkanen.

Medverkande:
Henrik Berggren är mångfaldigt prisbelönt historiker och journalist. Han har varit kulturchef och ledaskribent på Dagens Nyheter men också skrivit en rad verk om svensk 1900-talshistoria, bland annat: Är svensken människa? Gemenskap och oberoende i det moderna Sverige, Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme, Dag Hammarskjöld: att bära världen och 68.

Karin Westin Tikkanen är forskare, författare och journalist. Hon är i grunden språkvetare och har bland annat skrivit boken Latinska ord och Flykten genom Berlin.

Tid och plats:
Torsdag 18 april, kl. 18:00
Katasalen i ABF-huset, plan 1

Entré: 100kr ord. pris, 80kr pensionär

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer