Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

FULLBOKAT: En kväll för Gaza - kriget, folkrätten & biståndet

Eventet är avslutat

FULLBOKAT: En kväll för Gaza - kriget, folkrätten & biståndet

Från Gratis

Plats

Datum

17 apr 2024 18:00 - 19:45
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkommen till en kväll i ABF-huset där vi uppmärksammar situationen i Gaza. Allt överskott från den frivilliga entréavgiften tillfaller Amnesty Sverige och biståndsorganisationerna Act Svenska Kyrkan och Diakonia.

Senaste fasen i stridigheterna om och i Gaza utbröt 7 oktober 2023 i och med Hamas fruktansvärda anfall mot civilbefolkningen i södra Israel nära gränsen till Gaza. 1 200 människor mördades och 240 togs som gisslan. Israel har svarat med ett fullskaligt krigsangrepp mot Gaza och dess befolkning.

Stora delar av Gaza är nu sönderbombat och i stort sett obeboeligt. Fler än 30 000 människor har dödats, de flesta kvinnor och barn och ytterligare tiotusentals har skadats och invalidiserats för livet. De flesta människor svälter, vilket leder till att ytterligare fler dör. Inte ens akut nödhjälp kommer fram till den svältande befolkningen i någon större omfattning.

I detta samtal mellan sakkunniga och företrädare för bistånds- och människorättsorganisationer förklaras vad folkrätten och de mänskliga rättigheterna säger samt hur den humanitära situationen i Gaza ser ut.

Medverkande:
Said Mahmoudi, professor emeritus internationell rätt vid Stockholms universitet
Anna Johansson, generalsekreterare Amnesty
Erik Lysén, Act Svenska kyrkan
Magnus Walan, Diakonia

I samtalet medverkar också företrädare för israeliska människorättsorganisationer vilka är inbjudna av Act Svenska Kyrkan och Diakonia:
Nasser Nawaja, fältarbetare på södra västbanken för B’Tselem
Sarit Michaeli, internationell sekreterare för B’Tselem
Ori Givati, Breaking The Silence

B’Tselem är ett opinionsbildande israeliskt informationscentrum för mänskliga rättigheter. Sedan 1989 har B’Tselem dokumenterat och gjort tillgängligt vittnesmål, videomaterial, statistik och rapporter om övergrepp mot mänskliga rättigheter som har ägt rum i Israel och de områden som Israel ockuperar.
Läs mer om organisationen här.

Breaking the Silence är en organisation som består av israeliska veteransoldater som ser det som sitt uppdrag att vittna om hur situationen ser ut i de områden som Israel ockuperar. Den typ av vittnesmål som de menar ofta ignoreras och förbises i israelisk media.
Läs mer om organisationen här.

Arrangeras av: ABF Stockholm, Amnesty Sverige, Act Svenska kyrkan, Diakonia

Tid och plats:
17 april klockan 18.00 – 19.45
Zätasalen, plan 1
ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Inträde
Gratis föranmälan eller 100kr frivillig entréavgift. Alla intäkter går till Amnesty Sverige, Act Svenska kyrkan och Diakonia.


Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Zätasalen, ABF-huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer